ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Η ΝΔ εθνική και όχι κομματική επιλογή

Η ΝΔ εθνική και όχι κομματική επιλογή










Γιατί χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση την επομένη των εκλογών; Πάντως όχι για να βολευτούν τα «δικά μας» ή τα «δικά τους παιδιά», γιατί όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι αυτές οι εποχές έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. 

Μήπως για να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες του ο Σαμαράς; 

Μα, όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο είναι τουλάχιστον αφελής. Ποιος θα διακινδύνευε να γίνει πρωθυπουργός σε μια χώρα που θα πρέπει να
βρει τον Ιούνιο κάπου 11 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2014; 

Όχι πάντως κάποιος που θα ήθελε να γίνει πρωθυπουργός για να τον γράψει η ιστορία.

Συνεπώς κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες είναι απολύτως λογική η θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ότι ο τόπος χρειάζεται ένα κυβερνητικό σχήμα που θα προχωρήσει με αποφασιστικότητα στην ανασυγκρότηση του κράτους και της οικονομίας. 

Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο, είναι αυτονόητο πως ο επικεφαλής αυτού του κυβερνητικού σχήματος πρέπει να έχει τα χέρια του λυμένα. Να του δοθεί η ευκαιρία να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς που αναπόφευκτα θα χρειασθεί να κάνει εφόσον δεν έχει αυτοδυναμία. 

Ο γράφων δεν είναι εναντίον της συνεργασίας, ακόμα και της συγκυβέρνησης. Πρέπει όμως να είμαστε ρεαλιστές. Με τα χάλια που έχει η χώρα, ένα τέτοιο σχήμα δεν θα μπορούσε να αποδώσει.

Και είναι φυσικό αφού τα δύο κόμματα που θα μπορούσαν να συνεργασθούν, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, ξεκινούν από μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση ως προς τα μέτρα που θα χρειασθούν ώστε να βγούμε από τη κρίση. 

Ο Αντώνης Σαμαράς πιστεύει ότι για να επέλθει η ανάκαμψη και εν συνεχεία να επιτευχθεί η ανάπτυξη, απαιτείται δραστική μείωση των φόρων και μείωση του κράτους. 
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως υπουργός Οικονομικών, έδειξε ότι κινείται σε μια εντελώς διαφορετική λογική.

Η συνταγή που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ δεν πέτυχε. Αν είχε πετύχει δεν θα αποχωρούσε ο Παπανδρέου, δεν θα ερχόταν ο Παπαδήμος, και δεν θα πηγαίναμε σε εκλογές. 

Τώρα δεν είναι ώρα για «παιχνίδια», ούτε βέβαια για διχαστικές λογικές του τύπου, επιλέγουμε την «ενάρετη» Νέα Δημοκρατία γιατί πρέπει να φύγει το «διεφθαρμένο» ΠΑΣΟΚ. 

Η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά προκύπτει ως εθνική ανάγκη. 

Και έτσι είναι απαραίτητο να τη δουν οι ψηφοφόροι- ανεξάρτητα από ιδεολογική ή πολιτική τοποθέτηση- αλλά και όσοι πλαισιώνουν τον Αντώνη Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ