ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Δεν μπορώ άλλο να φοβάμαι

Δεν μπορώ άλλο να φοβάμαι


Δεν μπορώ άλλο να φοβάμαι . Σιχάθηκα να βλέπω ανθρώπους να πεινάνε , να τρώνε από τα σκουπίδια και να κοιμούνται σε χαρτόκουτα .Δεν μπορώ να βλέπω άλλο φόβο στα μάτια των ανθρώπων.
Δεν μπορώ να βλέπω την..
..χώρα που τόσο αγαπάω και τον λαό της να χάνει την υπερηφάνεια του και την ζωή του . Μπορεί να άργησα αλλά είμαι εδώ . Είμαι εδώ να βοηθήσω αυτούς που με χρειάζονται . Ανθρώπους που έχουν λιγότερα από μένα και τώρα φαίνετε πως είναι μοναχοί τους! . Δεν είναι όμως . Έχουν εμένα. Έχουν εμάς .


Σιχάθηκα να ζω την σκλαβιά που μου επιβάλουν . Έχω ιδανικά , πιστεύω και αξίες και κανείς δεν μπορεί να μου της πάρει . Θα δώσω και τη ζωή μου για να συνεχίσουν όλοι να ονειρεύονται . Για την οικογένεια μου , τους φίλους μου , τους συνανθρώπους μου , την χώρα μου ακόμα και για αυτούς που με πολεμάνε .

Μια ζωή φοβόμουν , μα τώρα όχι . Γιατί έχω όλους εσάς δίπλα μου . Ήρθε η ώρα να νικήσω τον φόβο μου . Κάποτε κάποιοι άλλοι πέθαναν για μένα και τον λαό αυτής της χώρας . Αυτά είναι τα είδωλα μου. Αυτοί είναι η προσωποποιημένες μου αξίες . Αυτοί είναι τα σύμβολα μας και οι ήρωες μας.


Το ζητούμενο δεν είναι απλώς να μας δουν να διαδηλώνουμε. Πρέπει να μας δουν να πεθαίνουμε για να σταματήσουν. Πρέπει να δουν το αίμα μας στην άσφαλτο για να πάρουν την ευθύνη. Πρέπει τα νοσοκομεία να γεμίσουν με εκατοντάδες τραυματίες για να νοιώσουν στο πετσί τους ότι δεν αστειευόμαστε. Ότι εδώ δεν θα κάνουν ότι θέλουν. Ότι δεν θα παίξουν άλλο με τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας. 

Ή αυτοί ή εμείς . Για όνειρα , ζωή και πάνω από όλα ελευθερία .
Είμαι άνθρωπος ελεύθερος και ελεύθερος θα ζήσω.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ