ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Ο Βενιζέλος παραιτείται από υπουργός

Ο Βενιζέλος παραιτείται από υπουργός
 

Μετρά αντίστροφα τις μέρες για να εγκαταλείψει το Υπουργείο Οικονομικών ο Βενιζέλος. Ο υπουργός Οικονομικών έχει διαμορφώσει το δικό του χρονοδιάγραμμα για να φύγει από την υπουργική καρέκλα η οποία (γνωρίζει ότι) τον φθείρει και εξαντλεί το πολιτικό του απόθεμα.

Το σχέδιο του Βενιζέλου είναι δύο παράλληλες διαδικασίες με ον χρόνο να πιέζει, αλλά και να επικαλύπτεται. Πρώτον, ως υπουργός θέλει να τελειώσει το PSI, το οποίο θα το πλασάρει ως την μεγάλη επιτυχία που έσωσε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία. Δεύτερον, έχει μεθοδεύσει αποτελεσματικά την εκλογή του ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ και ως υποψήφιου πρωθυπουργού του κόμματος (το τελευταίο τον ενδιαφέρει περισσότερο. Τόσο πολύ που θα έδινε την προεδρία στον Λοβέρδο, αν συνέτρεχαν ορισμένες προϋποθέσεις).

Τι περιμένει ο Βενιζέλος; Την συμφωνία για το PSI και την κατάθεση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και να φέρει κοντύτερα την εκλογή ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 18 Μαρτίου, αλλά ίσως έρθει νωρίτερα κατά μία εβδομάδα. Το δε PSI παραμένει άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί, καθώς όλα θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα του Eurogroup της Δευτέρας – πάντως οι του Βενιζέλου εκτιμούν ότι μπορεί να τελειώσει μέσα στις προσεχείς 10 μέρες. Άρα, αρχές Μαρτίου ο Βενιζέλος μας τελειώνει από υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ