ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ
 ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ 








Το αίτημά του για κυβέρνηση με νωπή και ισχυρή εντολή, αλλά και αναπτυξιακό προσανατολισμό, επαναλαμβάνει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σε αποκλειστική συνέντευξη στην εφημερίδα «Σημερινή», παρουσιάζοντας την πρόταση του κόμματός του για την έξοδο από την κρίση.

«Χρειάζονται τώρα συγκεκριμένα πράγματα. Εκλογές, ώστε να προκύψει νέα κυβέρνηση, με νωπή και ισχυρή εντολή, αλλά και μια νέα αναπτυξιακή πορεία. Να τηρήσουμε τους στόχους μείωσης του ελλείμματος, αλλά να προσθέσουμε και άλλες δύο προτεραιότητες: Την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή» αναφέρει στη συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΝΔ, που πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο από το απόγευμα της Κυριακής.

Όπως υπογραμμίζει, η Ελλάδα διανύει την πιο κρίσιμη περίοδο της μεταπολεμικής της ιστορίας, ως αποτέλεσμα «της λανθασμένης οικονομικής συνταγής, της ανεπάρκειας και της αναποτελεσματικότητας των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ». 

Μετά την «εξωφρενική εξαγγελία δημοψηφίσματος από το Γιώργο Παπανδρέου, η Ελλάδα βρέθηκε στην άκρη του γκρεμού. Βρέθηκε μπροστά στον κίνδυνο άμεσης ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας» σημειώνει και, σε περίπτωση που συνέβαινε κάτι τέτοιο, εκτιμά, θα οδηγούσε σε αληθινή λεηλασία της χώρας, του λαού της και του πλούτου της, που δεν είναι μόνο η δημόσια και ιδιωτική περιουσία, αλλά «οι νέοι άνθρωποι, η Δημοκρατία, η ελευθερία και η ανεξαρτησία, η ταυτότητα της κοινωνίας μας».

Ο κ. Σαμαράς εκφράζει την πεποίθηση ότι με την απόφαση της ΝΔ να στηρίξει το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, «η χώρα απομακρύνθηκε από τον γκρεμό», επισημαίνει, όμως, ότι «τίποτε δεν κρίθηκε οριστικά» και ότι «έχουμε δύσκολο δρόμο μπροστά μας».

Σε ερώτηση για την αλλαγή της στάσης της ΝΔ έναντι του μνημονίου, εξηγεί μεταξύ άλλων πως «τα πράγματα σήμερα δεν ίδια με όσα επικρατούσαν στις αρχές του 2010. Τότε το χρέος ήταν βιώσιμο, σήμερα δεν είναι. Τότε οι Ευρωπαίοι -με ευθύνες του κ. Παπανδρέου- πίστευαν ότι το πρόβλημα ήταν κυρίως ελληνικό. Τώρα κατανοούν ότι δεν είναι, ότι μεταδίδεται σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη. Ιδιαίτερα τον ευρωπαϊκό Νότο. Τότε δεν αμφισβητείτο η παραμονή μας στην Ευρωζώνη. Τώρα αμφισβητήθηκε».

Στην αναφορά του εξάλλου για τα επεισόδια της περασμένης Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας, υποστηρίζει ότι αυτοί που έκαναν τους βανδαλισμούς «ήταν προετοιμασμένοι και οργανωμένοι... και έπληξαν ολόκληρη την Ελλάδα», διαμηνύοντας πως «η ΝΔ έχει μαζί τους ανοιχτούς λογαριασμούς».

Όσον αφορά, τέλος, στο Κυπριακό, ο Αντώνης Σαμαράς διαβεβαιώνει πως «η ΝΔ, η μεγάλη φιλελεύθερη πατριωτική παράταξη της Ελλάδας, στέκεται πάντα δίπλα (στην Κύπρο) στην αναζήτηση μιας δημοκρατικής, ευρωπαϊκής και λειτουργικής λύσης». 

Μια συμφωνία που δεν θα έχει τα στοιχεία αυτά, «εκτός από άδικη, θα είναι και μη βιώσιμη και, σε τελική ανάλυση, δεν θα είναι ούτε λύση» τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ και διαμηνύει ότι «αν, λοιπόν, κάποιοι βιάζονται να "καταργήσουν" την Κυπριακή Δημοκρατία, κάνουν λάθος και θα πρέπει να το καταλάβουν τώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ