ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Aκούγεται σαν ανέκδοτο, αλλά το ...ΠΑΣΟΚ απειλεί να μην ψηφίσει τα μέτρα!

Aκούγεται σαν ανέκδοτο, 
αλλά το ...ΠΑΣΟΚ απειλεί 
να μην ψηφίσει τα μέτρα!














Ο Γιώργος Παπανδρέου, καίτοι αμφισβητούμενος από όλα σχεδόν τα κορυφαία στελέχη, τα οποία διαγκωνίζονται για το ποιος θα είναι εκείνος ο οποίος θα τον διαδεχθεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να βάλει σήμερα την υπογραφή του στο κείμενο συμφωνίας με την τρόικα, για τα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές, προκειμένου να συναινέσουν στη συνέχιση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Η υπογραφή αυτή ωστόσο είναι εξαιρετικά πιθανό να αποδειχτεί γράμμα κενό περιεχομένου, από τη στιγμή που στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ διαπιστώνονται φυγόκεντρες τάσεις… εξέγερσης.

Πολλοί από τους βουλευτές του Κινήματος, διαπιστώνοντας ότι το Μνημόνιο λειτούργησε αυτοκαταστροφικά για το ΠΑΣΟΚ, καταδικάζοντάς το σε συρρίκνωση της κοινωνικής, πολιτικής και εκλογικής επιρροής του, και συνεκτιμώντας ότι σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, οι μισοί… και παραπάνω δεν θα εκλεγούν στην επόμενη Βουλή, δεν έχουν καμία πρόθεση να ψηφίσουν τα νέα μέτρα.

Έχουν μάλιστα διαμηνύσει σχετικά με τις προθέσεις τους, τόσο στην ηγεσία του Κινήματος όσο και στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μια εξέλιξη που είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί επί τάπητος το ενδεχόμενο επιβολής κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία.

Ένα ενδεχόμενο πάντως που απέκλεισε χθες με σχετικές δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, μεταφέροντας ουσιαστικά τις σχετικές προθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ