ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Πατριωτισμός - Ελευθερία - Δημοκρατία


Η ιδεολογία του Πατριωτισμού



Στην εποχή του οικονομικού ανταγωνισμού, οι ανθρώπινες σχέσεις αποκτούν κάλυμμα συμφέροντος. Η επιτυχία καθορίζεται με βάση τους στόχους που άλλοι θέτουν στην ζωή σου. Κοιτώντας όλο και πιο βαθειά μέσα στην ψυχή σου, διαπιστώνεις ότι το κενό μέσα της όλο και μεγαλώνει. Νοσταλγείς τις μέρες της καθαρής και άδολης σκέψης, της ανυστερόβουλης προσπάθειας και του μόχθου, όπου η επιβράβευση ερχόταν με το χαμόγελο του συντρόφου, του συμμαχητή, του συμπατριώτη.

Σήμερα, προσδοκάς την αναγνώριση από ανθρώπους που το μόνο που επιθυμούν είναι να προσθέσουν άλλες δύο σειρές στο πλούσιο βιογραφικό τους, που διαγκωνίζονται για μία θέση στον παράδεισο του κοινωνικού ξεπουλήματος και της εθνικής ταπεινοφροσύνης. 

Κυκλοφορώντας στους βρώμικους δρόμους, επιζητείς απεγνωσμένα το καθαρό βλέμμα του συνέλληνά σου, του αδελφού την εμπιστοσύνη και στήριξη.

Φυγάς των εγκοσμίων, προσδοκάς το τέλος της σήψης βάζοντας ένα λιθαράκι ακόμη στο κάστρο της μνήμης και της θέλησης. Κι όταν διαπιστώσεις ότι δεν είσαι πια μόνος, τότε είσαι έτοιμος να αντιπαλέψεις βάζοντας πλάτη στον συναγωνιστή σου, κάνοντας το όραμά σου και δικό του, μεγαλώνοντας τους ορίζοντες της πίστης και της ελπίδας.

Και τότε ξέρεις ότι ήρθε η δική σου ώρα. Η ώρα να γίνεις το παράδειγμα στον ωραίο αγώνα για την Πατρίδα και το Έθνος. Και τότε φαντάζουν όλα τα άλλα τόσο μικρά και ασήμαντα, που είναι να απορείς πώς ήταν δυνατόν αυτά να σε εμπόδιζαν και να σε απογοήτευαν τόσα χρόνια!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ