ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Ρίχνουν αυλαία για να περάσουν στο χειρότερο σενάριο;

Πέφτει η κυβέρνηση Παπαδήμου
 ή θα μείνει μόνο με το ΠΑΣΟΚ 
να τελειώσουν την "δουλειά";

Ρίχνουν αυλαία για να περάσουν στο χειρότερο σενάριο; 

Όπως μαθαίνουμε πολύ μεγάλη ένταση υπάρχει στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών με την μαριονέτα (μας συγχωρείτε, με τον πρωθυπουργό) Λουκά Παπαδήμο. Οι διαφορές που φαίνεται να δημιουργούνται, μετά από τα αιτήματα της τρόικας που μετέφερε ο τραπεζοϋπάλληλος (μας συγχωρείτε, ο πρωθυπουργός), δείχνουν να είναι τέτοιες που έβαλαν σε μεγάλες σκέψεις για το πολιτικό αύριο τους συγκυβερνήτες (βλ. Σαμαράς και Καρατζαφέρης).

Από διαρροή που υπήρξε (από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ), φαίνεται πως αυτές οι διαφορές είναι τέτοιες που ειδοποιήθηκε ο Καρχιμάκης (μην ρωτάτε πως, αυτός τα μαθαίνει όλα για όλους, φυσικά ως Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ) που με την σειρά του φέρεται να ειδοποίησε όλα τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου να είναι έτοιμα για έκτακτη συνεδρίαση...!

Φαίνεται, λοιπόν, πως σήμερα το βράδυ (ή αύριο το μεσημέρι, αφού διαβλέπεται αίτηση παράτασης από τον Λουκά Παπαδήμο, της όποιας απόφασης των Σαμαρά - Καρατζαφέρη) θα τεθεί ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, σε περίπτωση που η συγκυβέρνηση μείνει μόνο με τον Λουκά και τον Γιώργο (τον ΓΑΠ). Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αποφασίσει να αποτελειώσει το "έργο" του (εσχάτως αντιμνημονιακού!!!) Γιώργου Παπανδρέου και να ισοπεδώσει την χώρα, ή να αποχωρήσει και το ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας μόνο τον τραπεζοϋπάλληλο, ο οποίος θα πρέπει να αποφασίσει αν θα καταλύσει το Σύνταγμα με τον πιό απόλυτο τρόπο και θα συνεχίσει να "κυβερνάει" σφυρίζοντας αδιάφορα ή εάν θα προκηρυχθούν εκλογές για τα μέσα του Μαρτίου.

Οι εντάσεις ανεβαίνουν, επειδή -παρά τις όποιες γονυκλυσίες στην τρόικα-, ήρθε ο καιρός να δηλώσουν ευθέως στον Ελληνικό λαό και να αναλάβουν το σχετικό βάρος ευθύνης, πως η χώρα πλέον έχει γίνει χώρος προς ενοικίαση ή πώληση, ενώ οι κάτοικοι (όλοι εμείς δηλαδή, πλην εκείνων που θα τρέξουν στα αεροδρόμια για αναχωρήσεις στο εξωτερικό...) είναι στην διάθεση εκείνων που θα νοικιάσουν ή θα αγοράσουν (σε κλάσμα της πραγματικής αξίας) οτιδήποτε τους αρέσει...

Λέτε αύριο να κηρύξουν και καμία πτώχευση και να δικαιώσουν εκείνον τον "λαμαρινά" από την Κρήτη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ