ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Μιχαήλ Προχόροφ. Ο εκλεκτός των Αμερικανών προκειμένου να κερδίσει τον Πούτιν δηλώνει: «Αν εκλεγώ, θα χαρίσω 17 δισ. $»

Υπέρ του Πούτιν διαδηλώνουν στη Μόσχα χιλιάδες Ρώσοι

Αψηφώντας τους -19 βαθμούς Κελσίου
Μόσχα, Ρωσία



Στους δρόμους βγήκαν ξανά το Σάββατο χιλιάδες Ρώσοι, αψηφώντας τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, προκειμένου να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις που γίνονται υπέρ και κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Πρόκειται για την τρίτη μαζικότερη κινητοποίηση που γίνεται μετά από τις αμφιλεγόμενες βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου, κατά τις οποίες η παράταξή του, Ενωμένη Ρωσία, κατηγορήθηκε για νοθεία. 

Οι διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο, καθώς η θερμοκρασία στη Ρωσία έχει πέσει στους -19 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 90.000 άνθρωποι διαδηλώνουν στη δυτική Μόσχα υπέρ του Πούτιν, ενώ 23.000 συμμετέχουν στις διαδηλώσεις εναντίον του.


«Ο Πούτιν είναι ένας άνθρωπος χωρίς ντροπή και συνείδηση» γράφει ένα πανό.

Διαδηλώσεις και φωνές που καλούν τον Βλαντιμίρ Πούτιν να εγκαταλείψει τη Ρωσία έχουν κατακλύσει τη χώρα το τελευταίο διάστημα μετά τις αμφιλεγόμενες βουλευτικές εκλογές, κατά τις οποίες η παράταξή του, Ενωμένη Ρωσία, κατηγορήθηκε για νοθεία.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξόργισε τη μεσαία τάξη των Ρώσων που αγωνιούν για αλλαγή όταν ανακοίνωσε επίσημα το Σεπτέμβριο την πρόθεσή του να επιστρέψει στο Κρεμλίνο, σε μία εναλλαγή θέσεων με τον νυν πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν πως θα κερδίσει τελικά μία νέα εξαετή θητεία στην προεδρία παρά την πτώση στη δημοτικότητά του και τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχει δει η Ρωσία από την έναρξη της προεδρίας του.

Ο Πούτιν έχει υποσχεθεί περιορισμένες πολιτικές παραχωρήσεις, αλλά κατά καιρούς έχει γελοιοποιήσει τους διαδηλωτές και έχει κατηγορήσει τους ηγέτες τους ότι βρίσκονται στο... μισθολόγιο των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης.

Την Τετάρτη ο Βλαντιμίρ Πούτιν παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως ενδέχεται να μην αποσπάσει τη νίκη από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του Μαρτίου. Προειδοποίησε πως ένας δεύτερος γύρος θα αποτελέσει «πηγή αποσταθεροποίησης», είπε ωστόσο «πως δεν υπάρχει τίποτα τρομακτικό» σε μία δεύτερη αναμέτρηση και είναι έτοιμος γι' αυτήν.


Μιχαήλ Προχόροφ. Ο εκλεκτός των Αμερικανών προκειμένου να κερδίσει τον Πούτιν δηλώνει: 
«Αν εκλεγώ, θα χαρίσω 17 δισ. $»



Μιχαήλ Προχόροφ


Εχουν λυσσάξει τα Αμερικανάκια κατα του Β. Πούτιν...Σε ένα πόλεμο εντυπώσεων ο Μιχαήλ Προχόροφ είπε οτι θα χαρίσει όλη του την περιουσία σε περίπτωση που καταφέρει να νικήσει τον Πούτιν στις προεδρικές εκλογές. Ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στη Ρωσία, με συνολική περιουσία που ανέρχεται συνολικά σε 18 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε ότι θα δώσει τα 17 δισεκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπικά ιδρύματα αν εκλεγεί.

«Θα πουλήσω τα πάντα, όλα μου τα περιουσιακά στοιχεία, όταν εκλεγώ πρόεδρος, και θα δωρίσω σχεδόν όλα τα χρήματα σε ιδρύματα», δήλωσε ο Προχόροφ στη διάρκεια ενός τοκ σόου της κρατικής τηλεόρασης, στο οποίο εμφανίστηκε μαζί με τον επίσης υποψήφιο Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι. «Θα χρειαστώ ένα μέρος για την υπόλοιπη ζωή μου», είπε ο 46χρονος, διευκρινίζοντας ότι το 1 δισεκατομμύριο δολάρια που θα κρατήσει θα είναι για προσωπικά του έξοδα μετά τη θητεία του στο Κρεμλίνο.

Ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος μπήκε τον περασμένο μήνα στην προεδρική κούρσα, είναι ιδιοκτήτης της αμερικανικής ομάδας μπάσκετ New Jersey Nets και μερίδιο σε ρωσικές μεταλλουργικές εταιρείες και έχτισε την περιουσία του κατά τη χαώδη μετασοβιετική περίοδο.

Πρόσφατη δημοσκόπηση έδωσε για τον α' γύρο στον Πούτιν 46%, στον Ζιρινόφσκι του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος και στον Γκεναντί Ζιουγκάνοφ του Κομμουνιστικού Κόμματος από 9%, ενώ ακολουθούν ο Προχόροφ με 5% και ο πρώην σύμμαχος του Πούτιν, Σεργκέι Μιρόνοφ, με 3%.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ