ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΕΔΩ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΕΥΡΩΠΗ. Η ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΤΣΙΛΛΕΡ


ΕΔΩ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΕΥΡΩΠΗ
Η ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΤΣΙΛΛΕΡ

To επιμορφωτικό ντοκιμαντέρ ΕΔΩ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΕΥΡΩΠΗ αναφέρεται στο έργο του αρχιτέκτονα Ε. ΤΣΙΛΛΕΡ στην ΑΘΗΝΑ.




Ξεκινά με βιογραφικά στοιχεία του, όπου δίνονται πληροφορίες για την καταγωγή του, τις σπουδές του, αλλά και την οικογένειά του. Ο αφηγητής διαβάζει απόσπασμα από το ημερολόγιό του, στο οποίο περιγράφει αναλυτικά τις πρώτες ημέρες παραμονής του στην ΑΘΗΝΑ και τις εντυπώσεις που αποκόμισε. 

Παράλληλα, βλέπουμε και πλάνα κεντρικών δρόμων με κίνηση. Στη συνέχεια, γίνεται λεπτομερής περιγραφή του κτηρίου της Ακαδημίας των Αθηνών, το οποίο κατασκεύασε ο ΤΣΙΛΛΕΡ. Ακολουθούν και άλλα κτίσματα, των οποίων είχε την επίβλεψη και την ευθύνη κατασκευής. Προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου καταθέτουν τις απόψεις τους για τα έργα του και την αρχιτεκτονική τους αλλά και για τη συνολική τους αξία για την πόλη των Αθηνών. 

Ο ΤΣΙΛΛΕΡ, αν και δεν καταγόταν από την ΕΛΛΑΔΑ, κατάφερε να προσαρμοστεί γρήγορα στην ελληνική πραγματικότητα, να αναπτύξει φιλικές σχέσεις και να γίνει ιδιαίτερα αγαπητός. Είχε οραματιστεί πολλά και σημαντικά έργα για την ΑΘΗΝΑ, τα οποία θα συνέβαλλαν στην ανάπτυξή της. 

Τελικά, όμως, λίγα από αυτά υλοποιήθηκαν, γεγονός που τον απογοήτευσε έντονα και τον οδήγησε σε απομόνωση.


Σήμερα στην ιστοσελίδα του CNN διεξάγεται δημοσκόπηση με το ερώτημα εάν η Ευρώπη έχει συμπεριφερθεί πολύ σκληρά στην Ελλάδα, με επιλογές ΝΑΙ ή ΟΧΙ και έχουν μπει «κάποιοι» για να υπερισχύσει το «ΟΧΙ», ώστε να μην υπάρξει κάποια μορφή αλληλεγγύης, να δρομολογηθούν νέα αισχρά και ανήθικα μέτρα και να δαιμονοποιηθούμε σαν Λαός. Εδώ ψηφίζουμε «ΝΑΙ». Η δημοσκόπηση βρίσκεται κάτω δεξιά και έχει τίτλο «Quick vote» πολύ έυκολα θα την βρείτε….. http://edition.cnn.com/?refresh=

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ