ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΣΑΜΑΡΑΣ "ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ" ΓΙΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 ΣΑΜΑΡΑΣ "ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ" ΓΙΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 
 

 
Να κόψει την συζήτηση περί μετεκλοογικής συγκυβέρνησης των δύο μεγάλων κομμάτων που άνοιξε με πρωτοβουλία στελεχών του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς.

“Να μην ακούω για συγκυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι χαμένο και προσπαθεί να μας πάρει μαζί του και να μας κάνει ζημιά” δήλωσε ο κ. Σαμαράς την Κυριακή της Αποκριάς. Εκείνοι που προωθούν το σχετικό σενάρια υποστηρίζουν ότι “από τη στιγμή που τα δύο κόμματα έχουν δεσμευθεί ότι θα εφαρμόσουν το ίδιο πρόγραμμα που περιέχεται στο μνημόνιο τότε γιατί να μην συνεργαστούν;”. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι ευρωπαίοι εταίροι όπως δείχνει και η πρόσφατη παρέμβαση του κ. Γιούνκερ ο οποίος δήλωσε ότι “αν ακραία κόμματα ενισχυθούν σε τέτοιο βαθμό, που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να μην μπορούν να σχηματίσουν έναν πλειοψηφικό κυβερνητικό συνασπισμό και κληθούν να κυβερνήσουν πολιτικοί οι οποίοι θα αποχωρήσουν από το πρόγραμμα βοήθειας, τότε θα αποχωρήσουμε και εμείς“.

Πέραν αυτού οι ευρωπαίοι θα ήθελαν τα δύο κόμματα να στηρίξουν μία κυβέρνηση τύπου Μόντι με πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο. Παρότι το σενάριο είναι βάσιμο, η συζήτηση που άνοιξε μειώνει την όποια δυναμική της ΝΔ και αυξάνει τις διαρροές ψηφοφόρων που θεωρούν ότι μετά την υπερψήφιση του μνημονίου και την διαγραφή των 21 βουλευτών τα δύο κόμματα έχουν εξομοιωθεί. Ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος πλέον υπερασπίζεται το μνημόνιο με την ίδια επιχειρηματολογία και φρασεολογία με τους κ.κ. Παπαδήμο και Βενιζέλο έχει πρόβλημα να διαχωρίσει το κόμμα του από το ΠΑΣΟΚ. Στο πλαίσιο αυτό διαψεύδει χλιαρά τα σενάρια συγκυβέρνησης αλλά δεν μπορεί και να τα απορρίψει κατηγορηματικά αφού ξέρει ότι με την αυτοδυναμία άπιαστη θα αναγκαστεί να συνεργαστεί με ένα τμήμα του ΠΑΣΟΚ είτε είναι πρωθυπουργός ο ίδιος είτε όχι.

Ο κ. Σαμαράς επιχειρεί να διατηρήσει τη ΝΔ ως την μόνο ισχυρή και συμπαγή δύναμη σε ένα πολιτικό σκηνικό που καταρρέει έτσι ώστε μετά τις εκλογές να έχει τον πρώτο λόγο στις εξελίξεις. Εν τω μεταξύ έχει μπροστά του τις ψηφοφορίες των εφαρμοστικών νόμων που θα δείξουν την δυναμική που έχει το προσκλητήριο που απηύθηνε για την επιστροφή των διαγραμμένων. Παράλληλα η ΝΔ νιώθει να απειλείται από το νέο κόμμα του κ. Παναγιώτη Καμμένου. Με ελληνορθόδοξες διακηρύξεις και με καθαρές αντιμνημονιακές θέσεις που είχε η ΝΔ μέχρι πριν από λίγους μήνες το κόμμα του κ. Καμμένου προσφέρει διέξοδο στους δυσαρεστημένους συντηρητικούς ψηφοφόρους αλλά και πολιτική στέγη στους βουλευτές της ΝΔ που θα επιμείνουν στην αρχική τους στάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ