ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

24ωρη απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ-ΠΑΜΕ αύριο



24ωρη απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ αύριο


 


Εικοσιτετράωρη Γενική Απεργία πραγματοποιούν αύριο, Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012, οι δύο τριτοβάθμιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε., «μπροστά στη λαίλαπα των νέων μέτρων που προωθούν Συγκυβέρνηση και Τρόικα» και καλούν σε διαμαρτυρία στο Σύνταγμα στις 11 το πρωί.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η αυριανή Γενική Απεργία αποτελεί τον πρώτο απεργιακό σταθμό ενός νέου αγώνα που θα κλιμακωθεί και θα ενταθεί ενάντια στη νέα δανειακή σύμβαση της Συγκυβέρνησης και της Τρόικα, που οδηγεί το λαό στην καταστροφή».

«Αυτό που γίνεται δεν αποτελεί διαπραγμάτευση. Αυτά που ζητάει η τρόικα είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Πρόκειται για έναν ωμό κυνικό εκβιασμό εναντίων ενός ολόκληρου λαού», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος με αφορμή την προκήρυξη της αυριανής 24ωρης γενικής απεργίας.

«Τον απειλούν», πρόσθεσε, «με πτώχευση είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο».

Ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε ακόμη ότι «πρέπει να καταλάβουν όλοι οι Έλληνες πολίτες ότι ο 13ος και 14ος μισθός είναι το χρυσό περιτύλιγμα» και συνέχισε: «Αυτό που θέλουν είναι να καταργήσουν όλο το εργατικό δίκαιο και να κόψουν τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα 20% έως 30% απ’ αυτά που έχουν ήδη κοπεί».

«Αυτό κανένας λαός δε μπορεί να το αντέξει. Τον εκβιασμό δεν μπορούμε να τον αποδεχθούμε», είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν αύριο στην απεργία.







Και ξαφνικά . . . . ΑΠΕΡΓΙΑ

Του Γιάννη Βερίγου:

Από το μεσημέρι που έμαθα για την ξαφνική ανακοίνωση της αυριανής 24ωρης απεργίας, προσπαθώ να δώσω μια λογική εξήγηση, αλλά μάταια.
Όλη η Ελλάδα ασχολείται εδώ και μέρες με τα νέα μέτρα που μας ετοιμάζουν η κυβέρνηση με την τρόικα και η ΓΣΕΕ ξύπνησε σήμερα το πρωί και αποφάσισε μέσα σ’ ένα 24ωρο να κάνει ....
την επανάσταση της.

Συνεδρίασε λοιπόν η Εκτελεστική της Επιτροπή και αποφάσισε για αύριο να απεργήσει όλη η Ελλάδα.
Λες και μέχρι χθες όλα ήταν μια χαρά και τα προβλήματα γεννήθηκαν ξαφνικά σήμερα τα ξημερώματα και έπρεπε να προλάβουν . . .

Η απόφαση για την αυριανή κινητοποίηση άρχισε να κυκλοφορεί μετά τις 12:00 και οι δευτεροβάθμιες οργανώσεις – Ομοσπονδίες και Εργατικά κέντρα – καθώς και τα πρωτοβάθμια σωματεία επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου για να προλάβουν να ενημερώσουν τους εργαζόμενους.

Χωρίς αφίσες, χωρίς ανακοινώσεις, χωρίς επισκέψεις στους χώρους δουλειάς, χωρίς συζήτηση με τους εργαζόμενους, αλλά μόνο με τηλεφωνική επικοινωνία, όπως είναι φυσικό ήταν αδύνατο να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι μέχρι την ώρα που σχόλασαν από τη δουλειά τους.

Νομίζω πως τα ερωτήματα που μου δημιουργούνται είναι εύλογα:
Οι διοργανωτές θέλουν πραγματικά να πετύχει η αυριανή κινητοποίηση;;;;
Αν ναι, γιατί αφού τα αιτήματα είναι γνωστά διαχρονικά και τις τελευταίες εξελίξεις γνωρίζει όλη η Ελλάδα εδώ και μέρες, εκείνοι επέλεξαν να αιφνιδιάσουν και να στερήσουν από τα συνδικάτα την περίοδο προετοιμασίας για να πετύχει η απεργιακή κινητοποίηση;;;

Μήπως είναι η εποχή που πρέπει να ρίξουν μια κούφια προγραμματισμένη ντουφεκιά;;;

Ή μήπως απλά θέλουν να μας θυμίσουν πως υπάρχουν ακόμη, έστω και σαν αρνητικοί πρωταγωνιστές;;;

Όμως όπως και να έχουν τα πράγματα, αύριο έχουμε ΑΠΕΡΓΙΑ και πρέπει να συμμετέχουμε μαζικά όλοι.

Έχουμε υποχρέωση ν’ αντιδράσουμε επιτέλους.

Να πούμε ένα βροντερό όχι, σ’ όλους εκείνους που διαφεντεύουν τις ζωές μας χωρίς την δική μας γνώμη.

Να πούμε φτάνει πια, σε όλους εκείνους που αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς.

Να σπάσουμε το συρματόπλεγμα που φυλακίζει την ελπίδα μας.

Όλοι Αύριο στη συγκέντρωση και την Απεργία.

Αναρτήθηκε από ΠΑΚ ΕΛΤΑ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ