ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ti ζήτησε o gap από τον Ψυχάρη ?


Πόλεμος Ψυχάρη – Παπανδρέου

Από factorx







Ο Γιώργος Παπανδρέου στην εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο επιτέθηκε και στα … «συμφέροντα» που τον ανέβασαν στην εξουσία, αλλά επειδή μετά τον άδειασαν λόγω της παροιμιώδους πλέον ανικανότητάς του, θυμήθηκε τώρα να μας πεί ότι «έπρεπε να ονομαστικοποιήσουμε τα συμφέροντα».


Στη συνέχεια κατονόμασε τον πρόεδρο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και εκδότη του Βήματος κ. Στ. Ψυχάρη, ο οποίος όπως σημείωσε, ζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας ζήτησε τη γνώμη του πρωθυπουργού, ο οποίος του απάντησε ότι αν πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις να δώσει το δάνειο χωρίς να ρωτά τον πρωθυπουργό. Αλλά επειδή δεν τους πληρούσε δεν έλαβε το δάνειο των 10 εκ. ευρώ.



Μετά από αυτό, φέρεται να είπε ο κ. Παπανδρέου, άρχισε ευθεία και ανοιχτή σύγκρουση και ευθεία υπονόμευση όταν η κυβέρνηση και το υπουργείο οικονομικών και η κυβέρνηση προσπαθούσαν για τη συγχώνευση της Εθνικής με την Alpha Bank, η οποία αν πετύχαινε θα είχε πολύ θετικές επιπτώσεις για την οικονομία”.



Ο πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη κ. Σταύρος Π. Ψυχάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Είναι αληθές ότι ο ΔΟΛ εζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα της οποίας είναι πελάτης τα τελευταία 90 χρόνια. Η Εθνική είπε όχι επισήμως. Ανεπισήμως μας είπαν ότι δεν το ενέκρινε το Μαξίμου. Είναι προφανές ότι παρεμβάσεις στις τράπεζες εναντίον εφημερίδων που δεν ικανοποιούν τις επιθυμίες των κυβερνώντων μαρτυρούν φασίζουσα νοοτροπία. Είναι αυτονόητο ότι μαζί με την εξουσία χάνεται και η μνήμη, ακόμη και για εντελώς πρόσφατα γεγονότα.




Ο υπό αποχώρηση πρόεδρος του ΠαΣοΚ παρακαλείται να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο!»


Ο ΓΑΠ φέρεται να είπε και το εξής εκπληκτικό: κατηγόρησε την Δικαιοσύνη επειδή δεν παρενέβη για να σταματήσει τις φημολογίες για τον αδελφό του, Νίκο Παπανδρέου και τις εικασίες ότι αυτός κερδίζει από τα CDS (!!!).


Ο πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη κ. Σταύρος Π. Ψυχάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι αληθές ότι ο ΔΟΛ εζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα της οποίας είναι πελάτης τα τελευταία 90 χρόνια. Η Εθνική είπε όχι επισήμως. Ανεπισήμως μας είπαν ότι δεν το ενέκρινε το Μαξίμου. 

Είναι προφανές ότι παρεμβάσεις στις τράπεζες εναντίον εφημερίδων που δεν ικανοποιούν τις επιθυμίες των κυβερνώντων μαρτυρούν φασίζουσα νοοτροπία.

Είναι αυτονόητο ότι μαζί με την εξουσία χάνεται και η μνήμη, ακόμη και για εντελώς πρόσφατα γεγονότα.

Ο υπό αποχώρηση πρόεδρος του ΠαΣοΚ παρακαλείται να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο!»"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ