ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Αθάνατη Ελληνική γή.


Αθάνατη Ελληνική γή...Μικρά Ασία.

Στο φως προτομή του βασιλιά της Στρατονίκειας




Διαβάζουμε στο βήμα: Μία ανάγλυφη προτομή ηγεμόνα της Ελληνιστικής εποχής έφεραν στο φως οι ανασκαφές στην αρχαία Στρατονίκεια, κάποτε μεσόγεια πόλη της Καρίας και σήμερα στο χωριό στο χωριό Εσκιχισάρ της Τουρκίας στην επαρχία Μουγκλά. Η προτομή έχει ύψος σχεδόν ενάμιση μέτρα και φέρει διακόσμηση με κεφαλές ταύρων καθώς και τη φιγούρα μιας θεάς. 

Οπως είπε μάλιστα ο επικεφαλής της ανασκαφής Δρ Μπιλάλ Σογκούτ, καθηγητής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Πουμάκαλε «αυτές οι απεικονίσεις ταύρων ταύρων στην προτομή υποδηλώνουν πλούτο και δύναμη». Στην ίδια περιοχή άλλωστε είχε ανακαλυφθεί τον περασμένο Ιούλιο ένα τμήμα ανάγλυφου που απεικονίζει σκηνή αρματοδρομίας. Οι αρχαιολόγοι εξάλλου ανακάλυψαν έναν δρόμο της αρχαίας πόλης, που ξεκινά από μία πύλη του τείχους ενώ κατά μήκος του δρόμου εντοπίσθηκαν στήλες. Η εκατονταμελής ομάδα κατά τη διάρκεια της επτάμηνης ανασκαφής της έχει φέρει στο φως ως τώρα περί τα 460 αρχαία αντικείμενα, τα οποία βρίσκονται στο μουσείο του Μουγκλά και η χρονολόγησή τους φθάνει ως τη Βυζαντινή εποχή. Να σημειωθεί ότι η Στρατονίκεια ιδρύθηκε από τους Σελευκίδες τον 3ο π. Χ. αιώνα, οι περισσότεροι ιστορικοί μάλιστα θεωρούν ως πιθανό θεμελιωτή της τον Αντίοχο Α'. Καθοριστική άλλωστε είναι η αναφορά του Στέφανου Βυζάντιου ότι η πόλη ονομάστηκε έτσι προς τιμή της Στρατονίκης, συζύγου του Αντιόχου Α΄.

Ο νεότερος οικισμός, το Εσκιχισάρ αναπτύχθηκε πάνω στην αρχαία πόλη, γεγονός που δυσχέρανε τις αρχαιολογικές έρευνες. Το 1958 πάντως το χωριό εκκενώθηκε μετά την καταστροφή του από σεισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ