ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ


ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ 
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ


Στη λογική ότι η στήριξη των τριών κομμάτων δεν μπορεί να είναι «αλά καρτ», ο Γ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του την επιτυχή κατάληξη της διαπραγμάτευσης, το νέο δανειακό... 
πρόγραμμα και το PSI. Παράλληλα, ο Γ. Παπανδρέου έδωσε τη γενική εξουσιοδότηση στον κ. Παπαδήμο για να χειριστεί τα θέματα στις Βρυξέλλες.

O Αντ. Σαμαράς (όπως και ο Γ. Καρατζαφέρης), σύμφωνα με συνεργάτες του, ζήτησε από τον πρωθυπουργό μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης (δηλαδή της Συνόδου Κορυφής), και πριν από την επικύρωση της όποιας συμφωνίας, να υπάρξει επικοινωνία με τους αρχηγούς, προκειμένου να ενημερωθούν. Είναι πασιφανές -όπως άλλωστε έγκυρες πληροφορίες τονίζουν- ότι δεν αποκλείεται να συγκληθεί νέα σύσκεψη αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου το αργότερο την Τετάρτη, καθώς οι ημερομηνίες πιέζουν για να κατατεθούν εγκαίρως προς ψήφιση στη Βουλή τα κρίσιμα νομοθετήματα. 

Το μεγάλο στοίχημα, εάν και εφόσον υπάρξει συμφωνία στις Βρυξέλλες, μεταφέρεται αμέσως μετά στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων, που θα κληθούν να συμφωνήσουν και να ψηφίσουν διάφορες «ανατροπές» για τα εισοδήματα εργαζομένων και συνταξιούχων. 

«Η επιτυχής για τα συμφέροντα της χώρας ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων θα διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της χώρας, θα δώσει ρευστότητα στην Οικονομία (μέχρι το 2020), σιγουριά και ασφάλεια στον πολίτη, τον καταθέτη και τον επενδυτή» επεσήμανε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στη σύσκεψη και επιδιώκοντας να περάσει την άποψη ότι η διαπραγμάτευση γίνεται για ένα ενιαίο πακέτο και όχι ξεχωριστά για κάθε θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ