ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΣΟΚ: Δεν μπορούν να περιμένουν έως τις 18 Μαρτίου

 ΠΑΣΟΚ: Δεν μπορούν να περιμένουν 
          έως τις 18 Μαρτίου



Πριν από δύο Κυριακές, όταν έκλεινε τις εργασίες του το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ελάχιστα στελέχη που αποχωρούσαν από το Κάραβελ πίστευαν πραγματικά ότι... όλα θα κυλούσαν ήρεμα έως τις 18 Μαρτίου, οπότε προγραμματίστηκε η ανοιχτή ψηφοφορία από τη βάση για την εκλογή νέου αρχηγού.


Και ένα κοινοβουλευτικό “αλαλούμ” -αυτό στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο- ήταν αρκετό προκειμένου να ρίξει νερό στον μύλο των εσωκομματικών εξελίξεων.


Πλέον στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ο χρόνος έχει συμπυκνωθεί. Τις περασμένες ημέρες και απόντος του Γ. Παπανδρέου στην Κόστα Ρίκα, λίγο έλειψε να... εκλεγεί νέος πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ ο νυν θα ήταν... έναν ωκεανό μακριά. 

Θρυαλλίδα εξελίξεων αποτέλεσε η πρόταση του Κ. Σκανδαλίδη, που μίλησε για “κενό ηγεσίας και πολιτικής διεύθυνσης”, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει κίνηση συλλογής υπογραφών από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ώστε να συγκληθεί η Κ.Ο. του Κινήματος και να εκλέξει νέο επικεφαλής της.

“Κανονικά το χρονοδιάγραμμα”

Η κίνηση των βουλευτών μπορεί να έμεινε στη μέση, ωστόσο οι εσωκομματικές ισορροπίες είναι εύθραυστες. Ο Γ. Παπανδρέου, πριν καν πατήσει το πόδι του στην Αθήνα, έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να ανακοινώσουν συνεδρίαση της Κ.Ο. την ερχόμενη Πέμπτη, 2 του μηνός, προκειμένου να εκτονωθούν όσοι ζητούν “αλλαγή αρχηγού εδώ και τώρα”.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ο Γ. Παπανδρέου θα ξεκαθαρίσει -όπως κάνουν ως τώρα οι “Ηρακλείς” του παπανδρεϊσμού Μ. Καρχιμάκης, Π. Μπεγλίτης και Β. Έξαρχος- ότι τα χρονοδιαγράμματα υπάρχουν για... να τηρούνται. Επίσης θα ζητήσει στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου, αλλά και συντονισμένη στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών για το νέο Μνημόνιο, τη δανειακή σύμβαση και τα νέα μέτρα.

Αυτή η απόφαση του Γ. Παπανδρέου διεφάνη και το βράδυ της Παρασκευής, όταν ο τέως πρωθυπουργός ολοκλήρωσε τις συσκέψεις με στενούς του συνεργάτες (Φ. Πετσάλνικος, Β. Έξαρχος, Π. Ευθυμίου, Χρ. Πρωτόπαπας, Ρ. Βάρτζελη, Π. Μπεγλίτης) και με τον Ευ. Βενιζέλο. Παράλληλα, αναμένεται και σκληρή απάντηση στον... οψιμαθή αντιμνημονιακό Μ. Χρυσοχοΐδη.



Βιασύνη

Παρ' όλα αυτά, ουδείς στο ΠΑΣΟΚ είναι βέβαιος ότι στη συνεδρίαση της Πέμπτης ο Γ. Παπανδρέου θα φύγει από την αίθουσα της Γερουσίας με την... ιδιότητα που θα μπει. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί βουλευτές είναι αποφασισμένοι να θέσουν θέμα εμπιστοσύνης στον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εξαναγκάσουν τον Γ. Παπανδρέου είτε να σηκώσει το γάντι και να στήσει κάλπη είτε να παραιτηθεί μια ώρα αρχύτερα.

Στην απόπειρα αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν βουλευτές του “βενιζελικού” μπλοκ, αλλά και άλλοι, που θεωρούν ότι είναι καταστροφική για το ΠΑΣΟΚ η αναμονή έως... τις ειδούς του Μαρτίου. 

Σε κάθε περίπτωση ο μεν Γ. Παπανδρέου θα έχει να θυμάται για καιρό την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ το ΠΑΣΟΚ -όπως προβλέπουν πολλά στελέχη του- θα θυμάται για πάντα τις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν..

ΑΥΓΗ: 29/01/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ