ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Monde: «Είναι η Ελλάδα χώρα της Ευρώπης;»






Διφορούμενο άρθρο με το ερώτημα του αν είναι η Ελλάδα χώρα της Ευρώπης ή όχι φιλοξενεί σήμερα η γαλλική εφημερίδα Le Monde, κάνοντας μια αναδρομή στην πρόσφατη ιστορία της χώρας και καταλήγοντας στη σημείωση ότι η έξοδος από το ευρώ δεν είναι ταμπού.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο της η Le Monde σημειώνει τη σχέση της Ευρώπης με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό σημειώνοντας την ρήση του Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν από τη δεκαετία του 1970 όταν είχε πει ότι: «Δεν μπορούμε να κλείσουμε την πόρτα στον Πλάτωνα». Στη συνέχεια κάνει μια αναδρομή στην σύγχρονη ιστορία μας: στην καταστροφή του '22, την Κατοχή, την Αντίσταση, την δικτατορία και την μεταπολίτευση.

Φτάνοντας στα τέλη της δεκαετίας του 1970, ο αρθρογράφος σχολιάζει ότι η Ελλάδα μπήκε στην τότε ΕΟΚ, παρότι δεν είχε σύνορα με καμία άλλη χώρα της οικονομικής ένωσης και αρκετές χώρες είχαν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους, όπως σχολίασε ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν.

Η αναδρομή συνεχίζεται με Αλλαγή του Ανδρέα Παπανδρέου και τα πακέτα στήριξης που έλαβε η χώρα από την ΕΟΚ. Το σχόλιο δηλητηριώδες αλλά αληθινό: «Ηταν η περίοδος που μπορούσε κανείς να δει σε κάθε ελληνικό χωριό ένα μαρμάρινο άγαλμα στους νεκρούς, όπως και ταμπέλες που ανέφεραν την κοινοτική συμμετοχή στη χρηματοδότηση».

Για τη δεκαετία του 1990, η Le Monde σχολιάζει την διφορούμενη εξωτερική πολιτική που ακολούθησε τότε η Ελλάδα που την οδήγησε στο να μην αναγνωρίζει το Κόσοβο «και να αρνείται στους γείτονες της το όνομα "Μακεδονία"».

Για την ένταξή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, η εφημερίδα υπενθυμίζει την πολιτική σημασία της ένταξης της χώρας στο ευρώ αλλά και την άποψη που υπήρχε τότε ότι μια χώρα που αντιπροσωπεύει μόλις το 2-3% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ δεν θα δημιουργούσε πρόβλημα στην ΟΝΕ.

Στη συνέχεια, το άρθρο κάνει λόγο στα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης Καραμανλή, με τον θρίαμβο του Euro και την πετυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Το κλίμα ήταν αισιόδοξο, σημειώνεται, αλλά η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε απογραφή άλλαξε τα πάντα, αφού αποδείχτηκε για πρώτη φορά ότι τα νούμερα που έδιναν οι ελληνικές κυβερνήσεις ήταν ψεύτικα.

«Οπως ο Δίας μεταμορφώθηκε σε ταύρο για να απαγάγει την Ευρώπη, έτσι και η Ελλάδα είχε πει ψέμματα» υπογραμμίζει η Le Monde και σημειώνει ότι από κει και πέρα η πορεία της χώρας είναι απλά κατήφορος.

Στο άρθρο σημειώνεται το πασίγνωστο εξώφυλλο γερμανικού περιοδικού με την Αφροδίτη της Μήλου να μας δείχνει το δάχτυλο, οι λαϊκές αντδράσεις και η καχυποψία απέναντι στην Τρόικα.

H Le Monde θυμίζει τα πρόσφατα δημοσιεύματα περί πραξικοπήματος στην Ελλάδα ενώ παραθέτει και τη συνέντευξη του Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν ο οποίος, όπως είχαμε αναφέρει χτες, υποστηρίζει ότι η είσοδος της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ήταν «σοβαρό λάθος», αν και επιμένει ότι η παραμονή στην ΕΕ είναι μοναδική ελπίδα σωτηρίας για τη χώρα.

Τέλος, ο Ντ' Εστέν σημειώνει την υπερβολή που υπάρχει στον αντίκτυπο της ελληνικής κρίσης στην Ε.Ε.. Η Ελλάδα, θυμίζει, είναι ένα απειροελάχιστο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού, οπότε δεν μπορεί να αναγορεύουμε την κρίση στην οικονομία της σε πλανητικό ζήτημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ