ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011



Σαμαράς: Ειδικού σκοπού κυβέρνηση


Στους βουλευτές του θα απευθυνθεί ο Αντώνης Σαμαράς το μεσημέρι της Δευτέρας, μιλώντας για την τακτική που θα ακολουθήσει η ΝΔ μετά την συγκρότηση της μεταβατικής, όπως λένε στη Λ. Συγγρού, κυβέρνησης και βεβαίως τι τον έκανε να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου. Το μήνυμα που αναμένεται να στείλει ο κ. Σαμαράς είναι «ότι στηρίζουμε αλλά δεν συγκυβερνούμε» και πως «δεν υπάρχει αλλαγή στις απόψεις της ΝΔ, αλλά έπρεπε να αποφευχθούν τα χειρότερα για τη χώρα». Μια πρόγευση δίνει στην συνέντευξή του στη Real News, όπου μιλάει για εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου. 


«Δικαίωμα για αλλαγές» 


Στην πρώτη του συνέντευξη που παραχώρησε μετά το καυτό εξαήμερο και τις έντονες διαβουλεύσεις, ο κ. Σαμαράς απαντά, μέσω της εφημερίδας Real News, σε όσους τον επικρίνουν πως αναγκάστηκε να αλλάξει στάση, τονίζοντας πως ήδη από τον περασμένο Ιούνιο και κάτω από πολύ λιγότερο οριακές συνθήκες είχε ταχθεί υπέρ μιας μεταβατικής κυβέρνησης ειδικού σκοπού.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σπεύδει να διευκρινίσει πως δεν θα αμφισβητήσει αυτά που έχουν ήδη ψηφιστεί για την επόμενη χρονιά και δεν θα μπλοκάρει όλα όσα πρέπει να γίνουν. Ξεκαθαρίζει όμως πως θα διατηρήσει το δικαίωμα για αλλαγές.

«Όσοι φαντάζονται ότι μια μεταβατική κυβέρνηση μπορεί να παρατείνει τη θητεία της επ' αόριστον ή ότι οι εκλογές μπορούν να γίνουν μήνες μετά, κάνουν λάθος. Η ημερομηνία εκλογών λειτουργεί σταθεροποιητικά μέσα στην κοινωνία από σήμερα».

Ο κ. Σαμαράς μάλιστα αναφέρεται και στις συζητήσεις με τον νέο πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι μέχρι την Τετάρτη δεν είχε γίνει πρόταση στον κ. Παπαδήμο: «Του εξήγησα ότι δεν είχα κανένα πρόβλημα με το πρόσωπό του, του εξήγησα ότι δεν δέχομαι κανέναν όρο, μου είπε ότι δεν έθεσε ποτέ κανέναν όρο και το πράγμα ξεμπλόκαρε. Μέχρι τότε, όμως, ούτε εμείς είχαμε εκφράσει την παραμικρή αντίθεση, ούτε εκείνος είχε δεχθεί την οποιαδήποτε πρόταση».

Πάντως, ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος, μέσα από τη Real News σημειώνει ότι δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ