ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011


Αυξημένης γεωπολιτικής σημασίας 
η επίσκεψη Σαμαρά στο Ισραήλ


Αυξημένου πολιτικού βάρους και σημαίνουσας γεωστρατηγικής αξίας χαρακτηρίζεται ηεπίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Ισραήλ. ΟΠρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται στη χώρα από χθες το βράδυ και σήμερα και αύριο έχουν προγραμματιστεί επαφές με το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας καθώς και συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο. 

Εν μέσω κατακλυσμιαίων εξελίξεων στις τάξεις τηςΕυρωπαϊκής Ένωσης, ο ρόλος του Ισραήλ στηνμεσογειακή λεκάνη –με δεδομένη και την αμερικανική επιθυμία για ενεργό παρουσία στην ευρύτερη περιοχή- αλλά και την έντονη, στρατηγικού χαρακτήρα δραστηριότητα της Κύπρου στην περιοχή, η γεωπολιτική αξία της Ελλάδας στο άκρο της ευρωπαϊκής χερσονήσου αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. 

Ήδη σε εξέλιξη βρίσκεται μιας στρατηγικής σημασίας ενεργειακή συμφωνία μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, η οποία τροποποιεί τους πολιτικοοικονομικούς συσχετισμούς ισχύος στην ευρύτερη περιοχή. Την ίδια ώρα, ο Αντώνης Σαμαράς, από κάθε δημόσιο βήμα επιμένει στον καθορισμό ελληνικής ΑΟΖ, κάτι που οι Κύπριοι, πρακτικά, επέβαλλαν στη διεθνή κοινότητα. 

Γεγονότα που, υπό τις παρούσες ακραίες συνθήκες που διαμορφώνει η πολιτική του Βερολίνου, επιβάλλουν την εξεύρεση συμμαχιών μεταξύ χωρών, προκειμένου να ενισχυθούν οι αντίρροπες στον εκγερμανισμό της Ευρώπης τάσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ κ. Νετανιάχου, πριν λίγους μήνες και σε ανύποπτο χρόνο προέτρεπε εξωχώριους συνομιλητές του –Ευρωπαίους και Αμερικανούς- να στηρίξουν την Ελλάδα και να επενδύσουν σε αυτή. 

«Η Ελλάδα, προτού γίνει ευρωπαϊκή χώρα υπήρξε «ατλαντική» και ευρωατλαντική» λέει με νόημα στενός συνομιλητής του Α. Σαμαρά, υποσημειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις προθέσεις του Προέδρου της ΝΔ, μέσω της επίσκεψής του στο Ισραήλ, να διερευνήσει κάθε δυνατότητα της Ελλάδας να διαχειριστεί το πρόβλημά της –και, συναφώς πλέον, το πρόβλημα της Ευρώπης- και προς κάθε κατεύθυνση. «Η παραμονή μας στο ευρώ είναι εκ ων ων ουκ άνευ. Εκ παραλλήλου όμως, η διεκδίκηση από μέρους μας, αυξημένου γεωπολιτικού ρόλου καθίσταται περισσότερο ζωτική από ποτέ». 

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σαμαράς  συναντήθηκε  σήμερα με τον Πρωθυπουργό της χώρας Μπ. Νετανιάχου ενώ αύριο θα έχει σειρά επαφών με τον πρόεδο της Ισραηλινής Βουλής, το αρχηγό της αντιπλίτευσης και, το απόγευμα, με τον Πρόεδρο της χώρας Σιμόν Πέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ