ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Τι κρύβει η τελευταία ανακοίνωση Κοτζιά . ΑΙΣΧΟΣ: Οι συριζαίοι αποδέχονται «ειδικό καθεστώς» στο Αιγαίο.


Η τελευταία κίνηση του Κοτζιά ως Υπουργού Εξωτερικών της χώρας ήταν η αναγγελία της επόμενης «επιτυχίας» της κυβερνήσεως Σύριζα – Ανέλ, δηλαδή της επεκτάσεως της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια, αλλά μόνο στο Ιόνιο.

Αυτό που φαίνεται αρχικά ως ένα βήμα στην διευθέτηση ενός σημαντικότατου εθνικού θέματος, στην πραγματικότητα είναι η αποδοχή των τουρκικών θέσεων που προστάζουν την δημιουργία «ειδικού καθεστώτος» στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (Σύμβαση του Montego Bay) «Κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να καθορίσει το εύρος της χωρικής του θάλασσας. Το εύρος αυτό δεν υπερβαίνει τα δώδεκα ναυτικά μίλια, μετρούμενα από γραμμές βάσεως καθοριζόμενες σύμφωνα με την παρούσα σύμβαση».

Η Σύμβαση είναι σαφέστατη και ο περιορισμός του δικαιώματος αυτού της Ελλάδος μόνο στο Ιόνιο ουσιαστικά αποτελεί την αποδοχή των τουρκικών επιχειρημάτων, αλλά κυρίως αποδοχή του “casus belli” που έχει θέσει επί του ζητήματος η τουρκία.

Όπως τόνισε ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Κώστας Υφαντής, «εφόσον κάνουμε τα γύρω γύρω, αλλά όχι στο Αιγαίο, είναι σαν να επιβεβαιώνουμε την τουρκική επιχειρηματολογία»

Αυτές τις κινήσεις Κοτζιά θα τις βρει το ελληνικό ΥΠΕΞ μπροστά του στο μέλλον, όταν οι τούρκοι θα τις χρησιμοποιούν ως δικό τους επιχείρημα. 

Πρόκειται για την τελευταία ωρολογιακή βόμβα που έβαλε ο Κοτζιάς στα θεμέλια του υπουργείου του, όπως αντίστοιχα έπραξαν κι άλλοι συριζαίοι στα δικά τους.

Η Ελλάδα οφείλει άμεσα να προβεί στην επέκταση των χωρικών υδάτων της στα 12 ν.μ. σε όλη την ακτογραμμή, χωρίς την ανάγκη καν να ενημερώσει την Τουρκία για το ζήτημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ