ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΤΟ ΕΤΟΣ 2018 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΤο πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη, 17 Απριλίου 2018

ΑΥΓΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ: Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΔΑΙΑ… ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ


Αγωνιώδες άρθρο υπό τον τίτλο «Europe, why?», γράφτηκε στην «Αυγή» του ΣΥΡΙΖΑ. Η πρώτη και κύρια αγωνία των πολιτικών απογόνων του Στάλιν ήταν βεβαίως η εκρηκτική άνοδος των πατριωτικών και εθνικιστικών κινημάτων της Ευρώπης – συμπεριλαμβανομένης και της Χρυσής Αυγής

Πάρτε μια μικρή γεύση: «Φυσικό σχεδόν επακόλουθο είναι η ραγδαία άνοδος των ακροδεξιών δυνάμεων. Η επικράτηση του Όρμπαν στην Ουγγαρία, η ενίσχυση λαϊκιστών και ακροδεξιών στην Ιταλία, η Χρυσή Αυγή στη χώρα μας και η οργάνωση των ακραίων δυνάμεων σε άλλα κράτη – μέλη δείχνουν ότι έχει χαθεί κρίσιμο έδαφος…».

Από κει και πέρα, τα ρίχνουν στις… «κυρίαρχες πολιτικές» που εφαρμόστηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και βρίσκουν βλακώδη την καμπάνια που έχει αρχίσει για να πειστούν οι πολίτες να πάνε στις κάλπες των προσεχών ευρωεκλογών – οι οποίες γίνονται σ’ έναν χρόνο περίπου.

Ζητούν δε από την Ε.Ε. «να κάνει την αυτοκριτική της και να μιλήσει με ειλικρίνεια για την ανάγκη τολμηρών τομών με ενίσχυση της δημοκρατίας και της λαϊκής συμμετοχής στον έλεγχο των αποφάσεων», δηλαδή γενικότητες και αοριστίες (άρες, μάρες, κουταμάρες!), γιατί δεν έχουν τίποτα συγκεκριμένο να προτείνουν! Εμείς, οι «κακοί φασίστες», είμαστε αυτοί που αντιπροσωπεύουμε τον αγώνα για ελευθερία και ο αγώνας μας αυτός ενάντια στην μνημονιακή σκλαβιά αποτελεί λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα έθνη της Ευρώπης. 

Στο πρόσωπο της Χρυσής Αυγής και στο πρόσωπο του Αρχηγού ο Ευρωπαίος βλέπει τον αγώνα για ελευθερία και εθνική αξιοπρέπεια και με γνώμονα τις κοινές επιδιώξεις μας χτίζεται μία συνεργασία στηριζόμενη στην αλληλεγγύη και την κατανόηση, ανοικοδομώντας την Ευρώπη των εθνών, και όχι στο χρέος και τα δάνεια, όπως είναι σήμερα η Ευρώπη των τοκογλύφων.

Επισείουν δε τον κίνδυνο «ο Μάιος του 2019 να επιβεβαιώσει τους χειρότερους φόβους όλων μας».

Εννοώντας βεβαίως, πως θα σαρώσουν τα πατριωτικά και εθνικιστικά κινήματα. 

Ότι κι αν κάνουν, αυτό θα συμβεί! 
Οπότε, να μην… κουράζονται!