ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΤΟ ΕΤΟΣ 2018 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΤο πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018

ΓΑΛΛΙΑ: Κανένας εκδοτικός οίκος δεν τολμούσε να εκδώσει τα απομνημονεύματα του Jean-Marie Le Pen.

Εκδόθηκαν όμως από έναν μικρό εκδοτικό οίκο και μέσα σε λίγες ώρες έγιναν μπεστ σέλερ

Για χρόνια, ο Jean-Marie Le Pen ήθελε να εκδώσει τα απομνημονεύματά του. Κανένας όμως από τους «μεγάλους» εκδοτικούς οίκους της Γαλλίας δεν φαινόταν πρόθυμος να το κάνει.

Τώρα, όμως, το βιβλίο με τα απομνημονεύματα του 89χρονου ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου, είναι μια πραγματικότητα: "Ο Γιος του Έθνους" (Mémoires : Fils de la nation), κυκλοφόρησε επίσημα την Πέμπτη και έγινε αμέσως μπεστ σέλερ στη Γαλλία, καλύπτοντας ακόμη και τις πωλήσεις στην Amazon για μεγάλο μέρος της ημέρας. Οι αναγνώστες προ-παρήγγειλαν ολόκληρο το έργο των 50.000 αντίτυπων πριν καν αυτά φτάσουν στα ράφια, ανακοίνωσε ο εκδoτικός οίκος των απομνημονευμάτων του Le Pen, Éditions Muller. Μια δεύτερη έκδοση πρόκειται να γίνει άμεσα.Ο άνθρωπος πίσω από τον εκδοτικό οίκο Muller, είναι ο Guillaume Jourdain de Thieulloy, (τον αγόρασε το 2009), Γάλλος φιλόσοφος, δημοσιογράφος, συγγραφέας, με μεταπτυχιακό στις πολιτικές επιστήμες, ειδικός στην πολιτική θεολογία και μαχητικός Καθολικός. 

Είναι επίσης ο διευθυντής των εκδόσεων GT και διαχειριστής των ιστοσελίδων της “Nouvelles de France”, “Le Salon beige”, που θεωρείται η «ναυαρχίδα» των μαχητικών καθολικών που υπερασπίζονται την παράδοση και τον θεσμό του γάμου («ακροδεξιοί» για το σύστημα) και “L'Observatoire de la christianophobie”, η τελευταία μοναδική στο είδος της, αφού ασχολείται με την καταγραφή περιστατικών χριστιανοφοβίας!


Πώς ο Thieulloy (αριστερά στην φωτογραφία) με τις μικρές του δυνάμεις, άρπαξε το βιβλίο του Jean-Marie Le Pen κάτω από τη μύτη των μεγαλύτερων παριζιάνικων εκδοτών;

"Απλά, πολλοί από αυτούς αρνήθηκαν", εξηγεί ο Guillaumede Thieulloy σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Riposte Laique.


Και συνεχίζει: Για να πούμε την αλήθεια, σε μια κανονική χώρα, όπου η δημόσια συζήτηση θα ήταν λιγότερο υστερική, τα απομνημονεύματά του Jean-Marie Le Pen θα δημοσιεύονταν από έναν μεγάλο εκδοτικό οίκο. 

Πριν από 20 χρόνια, όλοι θα πολεμούσαν για το ποιος θα τα έκανε δικά του. Σήμερα, ο σεχταρισμός (δηλ. στενότητα πνεύματος) έχει φτάσει σε τέτοιο ύψος, που ορισμένοι συγγραφείς φαίνεται ότι απαίτησαν από τους εκδότες τους να παραιτηθούν από τη δημοσίευση του βιβλίο του Jean-Marie Le Pen. 

Ένας από τους φίλους μου, ο οποίος παρακολούθησε μία από τις ανεπιτυχείς διαπραγματεύσεις, μου προσέφερε τη δουλειά. Και, είναι λίγο πιο ελεύθερος από τον μέσο παριζιάνο εκδότη. Δέχτηκα - αφού βεβαιώθηκα ότι ένας μεγάλος διανομέας θα μπορούσε να με υποστηρίξει καθώς είναι απαραίτητο για ένα τέτοιο λανσάρισμα. 

Riposte Laique : Η αριστερή εφημερίδα "Le Monde", ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες, με μια σπάνια περιφρόνηση, ότι το βιβλίο του Jean-Marie Le Pen θα πωλούσε λίγα αντίτυπα, γιατί οι ψηφοφόροι του διαβάζουν ελάχιστα. Φαίνεται ότι έπεσαν έξω, έτσι;

Guillaume de Thieulloy: Καθώς η "Le Monde" προφανώς δεν μπορεί να δημοσιεύσει "fake news", πρέπει να πιστέψουμε ότι οι ψηφοφόροι του (σοσιαλιστή) Benoît Hamon έσπευσαν να αγοράσουν τα απομνημονεύματα! Για να μιλήσουμε πιο σοβαρά, προφανώς δεν ξέρω ποιος αγοράζει, αλλά το βιβλίο ξεκινάει με εκπληκτική ζήτηση, αφού μια πρώτη εκτύπωση 50.000 αντιτύπων εξαντλήθηκε δύο ημέρες πριν από την κυκλοφορία! Πρέπει να ξανακάνουμε μια νέα έκδοση των 50 000. 


Riposte Laique : Υποψιάζομαι ότι ο Jean-Marie Le Pen, ειδικά ο στρατάρχης Pétain και ο πόλεμος της Αλγερίας, (θέματα που αναφέρονται στο βιβλίο) απέχουν πολύ από τον «πολιτικά ορθό» λόγο. Φοβόσαστε αγωγές μετά την έκδοση αυτού του βιβλίου;

Guillaume de Thieulloy: Ειλικρινά, δεν το νομίζω. Φυσικά δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε πολλές από τις πολιτικές ή αισθητικές κρίσεις του Jean-Marie Le Pen, αλλά δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο εμπίπτει στο νόμο. Αλλά και πάλι, στην καταστροφική κατάσταση που βρίσκεται η ελευθερία της έκφρασης στη δυστυχισμένη μας χώρα (και η Riposte Laique είναι σε θέση να γνωρίζει τι λέω!), δεν θα τολμούσα να υποσχεθώ ότι κάποιο «μαγαζί» γερά επιδοτούμενο δεν θα προσβαλλόταν από αυτά ή από κάποια φράση...

ΠΗΓΗ: εδώ