ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Η κυβέρνηση Τράμπ αρχίζει έρευνα για τις διασυνδέσεις του Σόρος στην αμερικανική πρεσβεία στα Σκόπια - Να σου δώσουμε εμείς στοιχεία!






Έρευνα σχετικά με τις δραστηριότητες του γνωστού ιουδαίου πλουτοκράτη George Soros στα Σκόπια ξεκινάει η αμερικανική κυβέρνηση, με έμφαση στις διασυνδέσεις με την αμερικανική πρεσβεία στην περιοχή, καθώς και την χρηματοδότηση – από κοινού με το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών – συγκεκριμένου κόμματος και άλλων ομάδων.

Όλα αυτά βέβαια ξεκίνησαν μετά την εκλογή του Ντ.Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ και στο «καθάρισμα» των διπλωματικών υπηρεσιών που είχε δημιουργήσει η Κλιντον. Στο πλαίσιο αυτό κινείται και το υπόμνημα διαμαρτυρίας 900 διπλωματών του State Department κατά του διατάγματος Τραμπ για τους αλλοδαπούς.

Συγκεκριμένα, τα ερωτήματα που απευθύνονται προς την αμερικανική πρεσβεία είναι τα ακόλουθα:

α) Έχει η αμερικανική αποστολή στα Σκόπια επιλέξει το Ίδρυμα «Ανοιχτή Κοινωνία» ως τον κύριο υλοποιητή των προγραμμάτων της USAID στα Σκόπια; Έχει το Ίδρυμα «Ανοιχτή Κοινωνία» πολιτικές προτιμήσεις; Οι δραστηριότητές του δείχνουν πολιτική προτίμηση; Οι ΜΚΟ, τα ΜΜΕ και τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα «Ανοιχτή Κοινωνία» έχουν ατζέντα που ανταποκρίνεται ή ευνοεί την κεντροαριστερά ή την αριστερά στα Σκόπια;

β) Πόσα ΜΜΕ στα Σκόπια ή ΜΚΟ πήραν πόρους από την αμερικανική κυβέρνηση, μέσω του «Ανοιχτή Κοινωνία» ή διαφορετικά, και ποιά είναι τα ονόματά τους; Πόσα ΜΜΕ στην σκοπιανική γλώσσα ή ΜΚΟ που έλαβαν χρηματοδότηση από την αμερικανική κυβέρνηση έχουν αριστερό πολιτικό προσδιορισμό; Πόσα προς τα κεντροδεξιά;

Πάμε, λοιπόν, να δώσουμε μερικά στοιχεία επί των συγκεκριμένων ερωτήσεων, αλλά και να παραθέσουμε και κάποια άλλα στοιχεία από την ελληνική πολιτική ζωή, που σίγουρα άμα το ψάξουνε θα είναι το ίδιο και στα Σκόπια.

α) Στην σελίδα 13 της ετήσιας αναφοράς του 2015 του Ιδρύματος «Ανοιχτή Κοινωνία» Σκοπίων αναφέρεται ότι: «Στην διάρκεια του 2015, ένα σύνολο 41 υποτροφιών που δόθηκαν σε υπευθύνους στρατηγικής μέσω ανοιχτού καλέσματος για προγράμματα από την USAID (Υπηρεσία του Αμερικανικού ΥΠΕΞ), που υλοποιούνται από το Ίδρυμα «Ανοιχτή Κοινωνία» από το 2012. Χορηγίες δόθηκαν υπό τριών προγραμμάτων: 14 χορηγίες για υπευθύνους στρατηγικούς που λειτουργούν ως «κόμβοι δημοκρατίας» στις κοινότητές τους, 13 για αυτούς που εμπλέκονται στην κυβερνητική επίβλεψη και 14 για ενωμένες κινήσεις.»

β) Ενώ οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τα Σκόπια (ένα λάθος που οφείλει άμεσα να διορθωθεί!) με το «συνταγματικό τους όνομα» στις 5 Νοεμβρίου του 2004 , ο Soros είχε κάνει αυτή την κίνηση ήδη από το 1992! Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ετήσια έκθεση 1992 – 1993 του παραρτήματος στα Σκόπια: «Το Open Society Foundation της “Μακεδονίας” ιδρύθηκε και καταχωρήθηκε την 1η Οκτωβρίου του 1992 με την ονομασία OSF – Skopje. Αμέσως μετά την μονοήμερη επίσκεψη στις 19 Οκτωβρίου 1992, o George Soros αποφάσισε να μετονομάσει το ίδρυμα σε OSF της “Μακεδονίας”» και «σε συνέχεια της μετονομασίας ήρθε η ανακοίνωση του αρχικού κεφαλαίου ύψους 1 εκ. δολαρίων».

γ)Στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι "αποφάσισαν να βοηθήσουν 6 τηλεοπτικούς και 10 ραδιοφωνικούς σταθμούς παρέχοντάς τους εξοπλισμό", καθώς και "επιμόρφωση" δημοσιογράφων. Το συνολικό κόστος του προγράμματος ήταν το αστρονομικό, για τα Σκόπια εκείνη την εποχή, ποσό των 314.429,83 δολαρίων. Στην έκθεση υπάρχουν στοιχεία και ονόματα που ο καθένας μπορεί να βρει.

δ) Στην Ελλάδα, ο Σόρος έχει ως «αξιόπιστους σύμμαχούς» του τους συριζαίους, όπως αποτυπώθηκε σε έκθεση της εταιρείας συμβούλων Kumquat. Παράλληλα, όμως, οι περισσότεροι εκ των «ανθρώπων» του στην Ελλάδα έχουν να κάνουν με την Νέα Δημοκρατία και το Πασόκ. Συνεπώς, διατηρεί μία «πολιτική ουδετερότητα», αν κανείς θεωρήσει πως αυτά είναι διαφορετικά κόμματα. Όμως δεν είναι διαφορετικά κόμματα, οπότε έχει σαφή προτίμηση για το σύστημα της παγκοσμιοποίησης και ειδικά για τα πιο σάπια κομμάτια του.


ε) Όσον αφορά την μοναδική αντισυστημική δύναμη στην Ελλάδα, ο Σόρος έκανε ό,τι ακριβώς έκανε και στις ΗΠΑ. Χρηματοδότησε αντισυγκεντρώσεις, κάλεσε σε «συστράτευση» και γενικώς προέτρεψε σε κάθε ενέργεια εναντίον της Χρυσής Αυγής.

Αυτά εν τάχει και αν χρειαστεί επανερχόμαστε!

Κώστας Αλεξανδράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ