ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Έτοιμοι για μια ακόμη μνημονιακή κυβίστηση: Και με τα δυο χέρια υπογράφουν οι Συριζαίοι τις αιματηρές απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών



Επειδή το υπέρτατο αγαθό για την αριστερή μνημονιακή κυβέρνηση είναι η διατήρηση στην εξουσία, ο Τσίπρας, ο Τσακαλώτος, ο Χουλιαράκης και οι λοιποί... επαναστάτες των Βρυξελλών είναι έτοιμοι για μια ακόμα τεράστια κυβίστηση και να υπογράψουν και με τα δυο χέρια τα νέα αιματηρά μέτρα των δανειστών.

Όπως μεταφέρει το σχετικό ρεπορτάζ: "Μονόδρομος είναι πλέον η νομοθέτηση δέσμης μέτρων προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και από το Μέγαρο Μαξίμου τροποποιούν εμφανώς τη ρητορική τους για να γίνουν κατά το δυνατό πιο εύπεπτες οι αλλαγές στις… κόκκινες γραμμές.

Ο πρωθυπουργός στον απόηχο των επαφών του στη Μάλτα αναμένεται να έχει συσκέψεις για τα επόμενα βήματα και τις κινήσεις που θα ακολουθήσει το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Πληροφορίες θέλουν τον κ. Τσίπρα να εμμένει στη θέση του για «συνολική συμφωνία».Όπερ και σημαίνει, ότι η Αθήνα είναι διατεθειμένη να κάνει υποχωρήσεις, αφού εξασφαλίσει ότι θα ανοίξει η συζήτηση...των 
μεσοπρόθεσμων
 μέτρων για το χρέος και προσδιοριστεί το ύψος των πλεονασμάτων για μετά το 2018.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δεν διέψευσε το ενδεχόμενο μείωσης του αφορολόγητου, παρά επέλεξε να απαντήσει μέσω ελιγμών, λέγοντας πως «δεν υπάρχει καμία συμφωνία για μείωσή του». Στο σημείο αυτό, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συζητήσει η κυβέρνηση ένα μηχανισμό εγγυήσεων, ο οποίος- όπως είπε- δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να εφαρμοστεί.

Τέλος, υπογράμμισε ότι «από μόνα τους τα μεσοπρόθεσμα μέτρα δεν αρκούν» ώστε η κυβέρνηση να υποχωρήσει και να νομοθετήσει μέτρα, πλην όμως απέφυγε τις πομπώδεις εκφράσεις τύπου «δεν ψηφίζουμε».

Η μεγάλη μνημονιακή κυβίστηση - δεν είναι και η πρώτη- έρχεται! Σύντροφοι, βο(υ)λευτές υπογράψτε, γιατί χανόμαστε...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ