ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΤΟ ΕΤΟΣ 2018 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΤο πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017

ΤΟ… ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ ,Ο ΣΥΡΙΖΟΠΑΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

kammenos-crash

Άστραψε και βρόντηξε –για δεύτερη φορά τις τελευταίες ημέρες- κατά της Γερμανίας, ο στημένος στα τέσσερα, τριτομνημονιακός λακές της φράου Μέρκελ, συριζοπάνος Καμμένος! 

Σε χοντρές γραμμές, είπε τα εξής:

«Αν θέλουν να φέρονται με τον τρόπο που γινόταν σε ελληνικές ταινίες του ’50, με τον νταβατζή να ζητάει κάθε μέρα και παραπάνω, ας το κάνουν.Αν ζορίσει ο κ. Σόιμπλε θα ζορίσουμε κι εμείς, δε κατάλαβα!… Δεν πρόκειται… εμείς δεν πρόκειται να πάρουμε μέτρα περαιτέρω μειώσεως συντάξεων και μισθών. Αυτά που ζητάνε να νομοθετήσουμε για το 2019 και το 2018 είναι αντίθετα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες. Γίνεται τώρα να πάρουμε μέτρα για το μέλλον. Είναι παλαβά πράγματα αυτά που ακούγονται για μείωση αφορολόγητου ή για νέα μείωση συντάξεων. Αυτή είναι η στιγμή η Ευρώπη να αποφασίσει: Αν θέλει να τινάξει την Ευρωζώνη στον αέρα, ας την τινάξει. Αν αυτή είναι η τακτική των Γερμανών και αν θέλουν να φέρονται με τον τρόπο που γινόταν σε ελληνικές ταινίες του 50, με τον νταβατζή να ζητάει κάθε μέρα και παραπάνω, ας το κάνουν».

Είναι προφανές, ότι ο συριζοπάνος έχει μυριστεί πρόωρες εκλογές και προβάρει και πάλι το… αντιμνημονιακό του κουστούμι. 

Μόνο που αυτή τη φορά δε θα’ ναι τόσο εύκολο το δούλεμα του ελληνικού λαού, όπως τις προηγούμενες, γιατί ο κοσμάκης το’ χει ξαναδεί το… έργο και έχει νιώσει στο πετσί του και την κατάληξη!