ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Τι ΣΥΡΙΖΑ, τι ΝΔ, τα μνημόνια εφαρμόζουν από κοινού...

Τι ΣΥΡΙΖΑ, τι ΝΔ, τα μνημόνια εφαρμόζουν από κοινού...


Η μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ από ένα κόμμα διαμαρτυρίας απέναντι στα κοινωνικά άδικα μνημονιακά μέτρα σε ένα ακραιφνώς μνημονιακό κόμμα ναι μεν έγινε βιαίως και βιαστικά, αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν εμπόδισε τα στελέχη και τους υπουργούς του να μηρυκάζουν με μεγάλη ευκολία την στερεοτυπική φρασεολογία που χαρακτηρίζει συλλήβδην όλα τα υποταγμένα στη Μέρκελ κόμματα της βουλής. 

Τη φρασεολογία εκείνη, δηλαδή, που αφορά στην βιωσιμότητα των αριθμών, την υποτιθέμενη ανάσχεση της ανεργίας, την φανταστική προσέλκυση επενδύσεων και την επίτευξη λογιστικών πλεονασμάτων.

Ασφαλώς το ως άνω «πακέτο» δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια μυθιστορηματική αφήγηση της πολιτικής εξαχρείωσης και της λεκτικής απεικόνισης ενός πολιτικού-οικονομικού προγράμματος που απέτυχε παταγωδώς κατά τα 6 περίπου χρόνια εφαρμογής του. 

Σίγουρα όμως μας θυμίζει έντονα την τριετία εκείνη κατά την οποία ο τέως πρωθυπουργός Σαμαράς, ενώ είχε βουλιάξει την Ελλάδα στα χρέη και οδήγησε σε χρεοκοπία νοικοκυριά και επιχειρήσεις, διαφήμιζε σε κάθε ευκαιρία το μεγαλύτερο του επίτευγμα, αυτό της επίτευξης πρωτογενών πλεονασμάτων.

Θα ήταν σπατάλη χώρου και χρόνου να επαναλάβουμε τις τεκμηριωμένες απόψεις Ευρωπαίων θεσμικών που με μαθηματικά ανέτρεπαν τις θεωρίες Σαμαρά, αλλά θα μείνουμε στην εμμονή του τωρινού πρωθυπουργού να επικαλείται τα ίδια επιχειρήματα και να θριαμβολογεί για όλα όσα κατηγορούσε όταν βρίσκονταν στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Έτσι, στα χνάρια της ΝΔ, κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ και αφού πέρασε νομοσχέδια όπως ο κατοχικός προϋπολογισμός, τα νέα προαπαιτούμενα, το σύμφωνο συμβίωσης, η απόδοση ιθαγένειας σε λαθρομετανάστες κι άλλα συναφή, τώρα οριοθετεί τους στόχους του για τη νέα χρονιά με τη βεβαιότητα ότι η χώρα εν μέσω σκληρής λιτότητα θα επιτύχει πλεόνασμα της τάξης του 0,5% (δηλαδή 919 εκατ. ευρώ).

Η γραφικότητα του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του Τσίπρα δεν έχει να κάνει μόνο με το ύψος του πλεονάσματος (αν και λογιστικά είναι πράγματι ένας εφικτός στόχος) αλλά από το γεγονός ότι στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού, ο οποίος είναι αυτός που θα «αποτυπώσει» το εν λόγω πλεόνασμα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε πως η ελληνική οικονομία είναι μια οικονομία σε διαρκή ύφεση, για την ανάσχεση της οποίας αναγκάστηκε να εφαρμόσει μέτρα με τα οποία διαφωνούσε, αλλά το έκανε κατόπιν πιέσεων από τους Ευρωπαίους εταίρους.

Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία αφορά το κείμενο της σχετικής εγκυκλίου, στο οποίο γίνεται λόγος για μια δημοσιονομική στρατηγική για το 2016, που απορρέει από το τρίτο μνημόνιο, με την εκκρεμότητα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα. 

Κατά τ’ άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ έδιωξε τους τροϊκανούς, έβαλε τέρμα στις πολιτικές λιτότητας, εξουδετέρωσε την ισχύ του ΔΝΤ και φέρνει από την πίσω πόρτα νέα μνημονιακά μέτρα με τη σφραγίδα του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων τοκογλύφων, για την επίτευξη… πλεονασμάτων.

Τελικά, τι ΣΥΡΙΖΑ τι ΝΔ, τα μνημόνια εφαρμόζουν από κοινού, αλλά είναι πλέον όλοι τους τόσο προβλέψιμοι και ερασιτέχνες που έφτασαν στο κατάντημα να δανείζονται τη φρασεολογία του Σαμαρά που υποτίθεται ότι ανέτρεψαν για να φέρουν την ελπίδα και ένα καλύτερο αύριο για τους Έλληνες.

Το μόνο που ευχόμαστε στον Τσίπρα είναι να έχει την ίδια κατάληξη με τα πλεονάσματα του Σαμαρά, δηλαδή στην αποτυχία των αντιλαϊκών του μέτρων και στην έξοδο του από την πολιτική, για την ανάδειξη της μοναδικής αντιμνημονιακής δύναμης της χώρας, τη Χρυσή Αυγή.

Ματθαιόπουλος Αρτέμης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ