ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Το κάλεσμα της Γεννηματά προς τον Τζέφρυ οδηγεί τον Βενιζέλο στην έξοδο από το κλεφτο-Πασόκ



Τα μαχαίρια βγαίνουν για τα καλά στο ΠΑΣΟΚ, καθώς ο ανηλεής πόλεμος ανάμεσα στην Γεννηματά και τον Βενιζέλο συνεχίζεται με εκατέρωθεν χτυπήματα. Αυτήν την φορά ήταν η σειρά της Γεννηματά να χτυπήσει τον πρώην «Ντούτσε» του ΠΑΣΟΚ στο σημείο το οποίο τον πονάει πιο πολύ.

Στο ζήτημα, δηλαδή, της επιστροφής του Γιωργάκη Παπανδρέου. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα υποστηρίζει σε συνέντευξή της στα «Παραπολιτικά», όπου στην ερώτηση: «Η φόρμουλα της συνεργασίας με το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου μπορεί να είναι στο πρότυπο της συμμαχίας με τη ΔΗΜΑΡ και τις Κινήσεις υπό την ομπρέλα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης;» απαντά ως εξής: 

«Προχωράμε με όχημα τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Έχουμε θέσει το πλαίσιο της αυτόνομης πορείας. Τέρμα οι επιτροπές, τα φόρα, η εσωστρέφεια και οι ομφαλοσκοπήσεις. Όποιος αποδέχεται αυτό το πλαίσιο και κινείται ιδεολογικά στον χώρο της Κεντροαριστεράς είναι καλοδεχούμενος με ίσους όρους».

Είναι ολοφάνερη η αντίθεσή της απέναντι στην θέληση του Βενιζέλου (ειδικά αυτά για την «εσωστρέφεια» και τις «ομφαλοσκοπήσεις» τον φωτογραφίζουν ξεκάθαρα), ωθώντας τον επί της ουσίας στην εθελούσια έξοδό του από το κόμμα. 

Με το ΠΑΣΟΚ να παζαρεύει παρασκηνιακά με τον ΣΥΡΙΖΑ και με το Ποτάμι να καταρρέει, οι «νταβατζήδες» των ΜΜΕ χρειάζονται ένα «φιλονεοδημοκρατικό» ΠΑΣΟΚ, το οποίο μπορούν να τους το προσφέρουν τόσο ο Βενιζέλος, όσο και τα «ορφανά» του Σημίτη.

Από την δική του μεριά ο Βενιζέλος, ο οποίος ποτέ δεν χώνεψε ότι τον ανάγκασαν ο Λαλιώτης και ο Σκανδαλίδης να παραιτηθεί από την προεδρεία του ΠΑΣΟΚ για να προωθήσουν την Γεννηματά, δεν θα είχε κανέναν ενδοιασμό να τραβήξει μπροστά για την δημιουργία ενός τέτοιου σχήματος, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα το «ΠΑΣΟΚ της Φώφης», ότι παρασκηνιακά συζητά με τον ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία. 

Μπορεί να σταθεί εκλογικά ένα τέτοιο σχήμα, έχοντας δεδομένη την στήριξη και των «Βαρόνων των μίντια»;

Η αποτυχία του μορφώματος του Ποταμιού, καθώς και τα φθαρμένα πρόσωπα που θα συνθέτουν αυτό το νέο μόρφωμα, δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. 

Υπάρχει, βεβαίως, και ο δρόμος της ανοιχτής συνεργασίας με τη ΝΔ, στο πλαίσιο μιας «μεγάλης ευρωπαϊκής συμμαχίας». Όπως και να έχει, η εγχώρια διεφθαρμένη κεντροαριστερά δείχνει εντελώς αποδυναμωμένη πολιτικά σ’ όλες τις εκδοχές της.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ