ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Ρέ ο Κουβέλης, προσφέρεται να μας… σώσει.!.

Νέες φαιδρές δηλώσεις 
από τον Κουβέλη, 
ο οποίος 
προσφέρεται να μας… σώσει


Άλλο ένα επεισόδιο της γραφικής πολιτικής σειράς «Θέλω να μπω στην κυβέρνηση και ξεφτιλίζομαι όσο-όσο» παίχτηκε από τον πρωταγωνιστή της Φώτη Κουβέλη, ο οποίος όπου βρεθεί και όπου σταθεί δηλώνει ότι στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ και προσφέρει τον εαυτό του στην υπηρεσία του εθνικού συμφέροντος.

«Για το καλό της χώρας» υποστηρίζει ο ίδιος, στην ουσία όμως διότι επιθυμεί διακαώς να βγει από το πολιτικό περιθώριο όπου τον έστειλε ο Ελληνικός Λαός και να γίνει υπουργός στον επικείμενο μελλοντικό ανασχηματισμό.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ναι, υπάρχει τέτοια κίνηση κι ας μην την ξέρει «ούτε η μάνα της»…) αποκάλυψε μάλιστα ότι μετά την προ διμήνου συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου συχνά επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό για ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας. 

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό τόνισε: 

«Εκείνο το οποίο προτάσσω είναι το συλλογικό και το συλλογικό είναι να επιτύχει το κυβερνητικό έργο, γιατί η όποια επιτυχία θα είναι επιτυχία για την ελληνική κοινωνία και τη χώρα».

Όταν ρωτήθηκε ειδικότερα εάν είναι πιθανή η είσοδός του στην κυβέρνηση δήλωσε: «Πράγματι όποιες δυνάμεις έχω τις προσφέρω για την επιτυχία της διακυβέρνησης του τόπου»! 

Τι… μεγαλόψυχος αυτός ο Κουβέλης. «Θυσιάζεται» για το καλό της Πατρίδας και προσφέρει τις «όποιες δυνάμεις» (…) για την σωτηρία του Τόπου.

Πραγματικά, ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό για τον φαιδρό και εντελώς ανύπαρκτο στην πολιτική ζωή της Χώρας Κουβέλη, ο οποίος προκειμένου να επανέλθει στον «αφρό» της πολιτικής σκηνής βυθίζεται «με τα μπούνια» στον βούρκο της γραφικότητας.

Ό,τι κι αν κάνει, όμως, ο Μπαρμπα-Φώτης, η πολιτική ανυποληψία θα αποτελεί μόνιμη συνοδό του πλέον.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ