Στην τελική ευθεία βρίσκεται η δημιουργία της πρώτης οικονομικής ζώνης στην χώρα μας, στην περιοχή του Κιλκίς, όπου ως φτηνά εργατικά χέρια θα χρησιμοποιηθούν οι χιλιάδες λαθρομετανάστες, που βάσει οργανωμένου σχεδίου, έχουν κατακλύσει τον ακριτικό νομό.
Ήδη, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όπως αποκαλύπτει σήμερα το «ΕΜΠΡΟΣ», η «ιδρυτική πράξη» της υπαγωγής της Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Κιλκίς στις διατάξεις του ν. 3982/2011 (ΦεΚ 143/Α). Πρόκειται για τον νόμο που θεσμοθέτησε την λειτουργία Ελεύθερων Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) στην Ελλάδα.
Η εφαρμογή του καθυστέρησε τυπικά λόγω των πολιτικών συνθηκών, των συνεχών εναλλαγών κυβερνήσεων, τα τελευταία χρόνια, αλλά ουσιαστικά προκειμένου να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εργαζομένων αλλοδαπών οι οποίοι θα αντικαταστήσουν τους Έλληνες εργαζόμενους και εν συνεχεία πολίτες.
Τώρα, όμως, όπως φαίνεται, ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί η πρώτη εΟζ, αφού έχουν δημιουργηθεί όλες οι προϋποθέσεις για να μεταφέρουν οι «εταίροι» μας όλες τις προβληματικές επιχειρήσεις τους στην χώρα μας.
Όσο για την χρηματοδότηση των συγκεκριμένων εταιρειών για την εγκατάσταση και την δραστηριοποίησή τους, θα χρησιμοποιηθούν σε μεγάλο βαθμό τα κονδύλια από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, που προορίζονται για την διάσωση των Ελληνικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ).
Το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή έγινε με την δημοσίευση του ΦΕΚ 762, στις 22 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, το οποίο φέρει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή της υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Θεοδώρας Τζάκρη.
Σύμφωνα με απόφαση της τελευταίας και συγκεκριμένα με το άρθρο 12 παρ. 4 «Η πρόσληψη και μισθοδοσία του αναγκαίου εργατοτεχνικού προσωπικού (για την ΕΟΖ Κιλκίς), καθώς και του αναγκαίου επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού, συμβούλων κ.λπ., με οποιαδήποτε μορφή και διάρκεια σχέσης εργασίας, σύμβασης έργου ή σύμβασης παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών, θα καθορίζονται από την Εταιρεία Διαχείρισης Επιχειρηματικού Πάρκου (Ε- ΔΕΠ)».
Σε απλά Ελληνικά, οι μισθοί, τα μεροκάματα, οι συνθήκες εργασίας, που θα ισχύουν στην υπό δημιουργία ζώνη, δεν θα υπάγονται στις διατάξεις του Ελληνικού Εργατικού Δικαίου και των σχετικών συλλογικών συμβάσεων.
Οι όροι αμοιβής όσων απασχοληθούν σ’ αυτή θα διέπονται από τις αποφάσεις που θα λαμβάνουν κάθε φορά τα μέλη που θα συγκροτήσουν το Δ.Σ. του ΕΔΕΠ, τα οποία όπως έχει δείξει η διεθνής εμπειρία και κυρίως η πρακτική, ευθυγραμμίζονται απολύτως με τις επιθυμίες των «επενδυτών».
Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι οι ΕΟΖ είναι μία μοντέρνα εκδοχή των αποικιών, καθώς λειτουργούν κυριολεκτικά ως κράτος εν κράτει, με τα προνόμια που απολαμβάνουν οι επιχειρήσεις που εγκαθίστανται σ’ αυτές να περιλαμβάνουν τον καθορισμό των ημερομισθίων, σύμφωνα με το συμφέρον τους και ειδικούς πολύ χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές.
Παράλληλα, διαθέτουν ξεχωριστό διοικητικό καθεστώς, αφού ουσιαστικά δεν ελέγχονται από το οικείο κράτος, μη δίνοντας λογαριασμό σε κανένα θεσμοθετημένο όργανό του κι εν ολίγοις, συμπεριφέρονται ως «αφεντικά» στην εδαφική περιοχή όπου «επενδύουν».
Επιπλέον, γλυτώνουν τα περισσότερα φορολογικά βάρη με το πρόσχημα ότι δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας για τον γηγενή πληθυσμό.
Στην πραγματικότητα, όμως, με βάση ό,τι έχει συμβεί στις χώρες όπου έχουν δραστηριοποιηθεί, οι ντόπιοι εργαζόμενοι, με την πάροδο του χρόνου, απολύονται ή αποχωρούν γιατί ζητούν καλύτερες αμοιβές και βελτίωση των συνθηκών απασχόλησης.
Στο Κιλκίς, όπου θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο Mittelstand, που προβλέπει την μεταφορά γερμανικών, βελγικών, ολλανδικών και γαλλικών επιχειρήσεων, ιδίως βιομηχανικών και μεταποιητικών, υπάρχουν ήδη άφθονα εργατικά χέρια.
Ο εγκλωβισμός των τριτοκοσμικών στον νομό αυτό, που έγινε όπως όλα δείχνουν βάσει σχεδίου, θα επιτρέψει στις παραπάνω επιχειρήσεις που δεν θα ελέγχονται από το Ελληνικό κράτος, να τους χρησιμοποιήσουν κατά το δοκούν.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, προχωρεί το άνοιγμα του πρώτου «Ελληνικού» Sparkassen (γερμανικά ταμιευτήρια), στον νομό.
Για τον σκοπό αυτό εργάζεται πυρετωδώς ο υφυπουργός Εργασίας της Κυβέρνησης του Βερολίνου, Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ, που πριν περίπου ένα μήνα, επισκέφθηκε μυστικά την Αθήνα και είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης.
Στο περιθώριο της παραμονής του είχε συνομιλίες και με τον σύμβουλο διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς και πρόεδρο της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, Χριστόδουλο Αντωνιάδη.
Όπως είναι γνωστό, κι εδώ είναι το ενδιαφέρον, το εν λόγω χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που σκανδαλωδώς απέκτησε
το υγιές κομμάτι της Αγροτικής Τράπεζας, διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό του μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις στην περιοχή του Κιλκίς.
Εντύπωση προκαλεί ότι μεταξύ των αρμοδιοτήτων που εκχωρήθηκαν στην ΕΔΕΠ, είναι (άρθρο 12 παρ. 5) «Η φύλαξη του Ε.Π. (Επιχειρησιακού Πάρκου) Κιλκίς, είτε με την οργάνωση, λειτουργία και στελέχωση με το αναγκαίο προσωπικό ειδικής προς τον σκοπό αυτόν υπηρεσίας, είτε με την ανάθεση της φύλαξης σε ιδιωτική εταιρεία, είτε με οποιονδήποτε άλλο πρόσφορο τρόπο».
Για όσους δεν το κατάλαβαν, αυτό σημαίνει ότι η διοίκηση του Πάρκου θα μπορεί να προσλάβει «σεκιουριτάδες» (Έλληνες και ξένους), προκειμένου να φυλάνε όχι μόνο τις εγκαταστάσεις, αλλά και να περιφρουρούν τα σύγχρονα στρατόπεδα εργασίας από τυχόν εξεγέρσεις των επήλυδων.
Όσο για τους Έλληνες, αυτοί μετά την καταπάτηση της γης τους και την καταστρατήγηση όλων των δικαιωμάτων τους, έχουν να επιλέξουν μεταξύ δύο λύσεων που προωθεί το κράτος των μνημονίων.
Η μια είναι να κλειστούν στα σπίτια τους περιμένοντας με κομμένη την ανάσα την εισβολή των αλλοδαπών σ’ αυτά, κι η άλλη, να μεταναστεύσουν σε κάποια χώρα του εξωτερικού.
Υπάρχει, βέβαια, κι ένας τρίτος δρόμος, αυτός που επέλεξε η Χρυσή Αυγή: Η Εθνική Αντίσταση στους διεθνείς πλουτοκράτες και στα ντόπια αριστερά και φιλελεύθερα φερέφωνά τους.
Η επιλογή είναι δική σας!
στην εφημερίδα
«Εμπρός»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ