Τούρκοι Λιμενικοί πάνω στα Ίμια στις 14.8.2015
Γιατί έγινε γνωστή η είδηση έξι ολόκληρους μήνες μετά;
Την ίδια ημέρα που η βουλή ψήφιζε το τρίτο μνημόνιο της Αριστεράς και ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο για «την Ελλάδα που ήταν πάντα ένας βράχος Τιμής», ένοπλοι τούρκοι λιμενικοί αποβιβάζονταν στους βράχους των Ιμίων!
H είδηση έγινε γνωστή μόλις προ ολίγων ημερών, από ένα δημοσίευμα της "Καθημερινής", το οποίο μάλιστα δεν έτυχε ιδιαίτερης προβολής από τα ΜΜΕ.
Τα ίδια ΜΜΕ, που δεν έχαναν τους θεατρινισμούς Καμμένου με της πτήσεις κοντά (αλλά όχι επάνω) στα Ίμια για να ρίξει στη θάλασσα ένα στεφάνι για τους Ήρωες Αξιωματικούς που υπερασπίστηκαν τις νησίδες με την ίδια τους την ζωή.
ΟΤΑΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ
Η θλιβερή ιστορία έχει ως εξής: Το πρωί της 14ης Αυγούστου 2015, σε ανακοίνωση του Ελληνικού Λιμενικού αναφέρεται:
«Σήμερα περίπου στις 9 πμ, 27 Σύροι πρόσφυγες διασώθηκαν από το Ελληνικό Λιμενικό, στην περιοχή των Ιμίων.
Τα μέλη του Λιμενικού Σώματος διαχειρίστηκαν με εξαιρετική αποτελεσματικότητα και υπευθυνότητα τόσο το ανθρωπιστικό έργο της διάσωσης, όσο και την κατάσταση που δημιουργήθηκε από την παρουσία σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής στην περιοχή».
Ωστόσο, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, τα πράγματα είναι πιο σύνθετα. Τα ελληνικά ραντάρ καταγράφουν κινήσεις γύρω από τα Ίμια, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα με τους Έλληνες έφθασαν στα Ίμια και Τούρκοι λιμενικοί.
Οι ελιγμοί των σκαφών ήταν επικίνδυνοι στην προσπάθεια των δύο αποστολών για κυριαρχία στον πολύ μικρό χώρο που κινούνταν.
Ωστόσο, όλοι κατάφεραν να αποβιβαστούν ένοπλοι, υπήρξε «σωματική επαφή», κατά την αφήγηση της διπλωματικής πηγής, δηλαδή σπρωξίματα ίσως και κάτι παραπάνω, καθώς κανείς δεν αποχωρούσε.
ΤΑΚΤΙΚΕΣ... ΣΗΜΙΤΗ
ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ
Ταυτόχρονα είχαν ειδοποιηθεί τα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών, καθώς και ο πρωθυπουργός. Αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας πρότειναν να μεταβεί στην περιοχή σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού, κάτι που απέρριψε ο Αλέξης Τσίπρας, που αποφάσισε να γίνει... πολιτική διαχείριση.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ένταση που κράτησε έξι ώρες, θα μπορούσε να προκαλέσει ανά πάσα στιγμή κρίση, αν κάποιος από τους άνδρες στη βραχονησίδα χρησιμοποιούσε όπλο και για το λόγο αυτό υπήρξαν επικοινωνίες σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο που οδήγησαν σε εκτόνωση, μετά το μεσημέρι.
ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ, ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη προδοσία των Ιμίων, το ελλαδικό κράτος δείχνει πως κατοχύρωσε στην Τουρκία δικαιώματα «έρευνας και διάσωσης» πάνω σε ελληνικό έδαφος. Ή μήπως τα Ίμια πλέον δεν ανήκουν στην Ελλάδα και δεν μας το λέει κανείς;
Επίσης, ποιοι είναι οι λόγοι που κράτησαν «επτασφράγιστο μυστικό» την αποβίβαση ένοπλων τούρκων στη βραχονησίδα, για έξι ολόκληρους μήνες;
Οι ομοιότητες με την Εθνική Τραγωδία του 1996 είναι τρομακτικές: Με πρόσχημα μια «αποστολή διάσωσης», ένοπλοι τουρκοι αποβιβάζονται στα Ίμια και η Ελλάς αποφασίζει «πολιτική διαχείριση». Το τι μπορεί να ειπώθηκε από ελληνικής πλευράς, μπορεί να το φανταστεί ο καθένας με βάση την «εμπειρία» του 1996...
ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Άρθρο από την εφημερίδα
"Χρυσή Αυγή" που κυκλοφορεί
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ