ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Μνημόνια μέχρι το 2059 και... βλέπουμε: Σκληρή εποπτεία και πακέτα μέτρων μέχρι να αποπληρωθεί το χρέος αποκαλύπτει το χρονοδιάγραμμα του ESM


Έχουν κοπάσει πλέον οι πανηγυρισμοί των συριζαίων και των ψεκασμένων συνοδοιπόρων τους για την υπογραφή του τρίτου, αριστερού και... αντιμνημονιακού μνημονίου με τους διεθνείς τοκογλύφους. Όπως τώρα διαφαίνεται, όμως, η υπογραφή αυτή των Τσιπροκαμμένων θα δεσμεύει την χώρα μέχρι το 2059 τουλάχιστον.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «δημοκρατία», τα έγγραφα του τρίτου μνημονίου σε συνδυασμό με το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των δόσεων προς τον ESM δείχνουν πως η χώρα θα βρίσκεται υπό σκληρή εποπτεία, όμηρος ουσιαστικά των διεθνών τοκογλύφων, τουλάχιστον. Δηλαδή ακόμα και αν τα πράγματα πάνε κατ’ ευχή η χώρα θα βρίσκεται στη μέγγενη του μνημονίου και της φτωχοποίησης για μερικές ακόμα... δεκαετίες.

Συγκεκριμένα, η μνημονιακή συμφωνία ορίζει ότι η χώρα θα παραμείνει υπό ασφυκτική εποπτεία μέχρι την αποπληρωμή του 75% του χρέους από τα χρήματα τα οποία δόθηκαν από τον ESM. Από τα 21,4 δισ. ευρώ τα 16 δισ. ευρώ διατέθηκαν από τον ESM σε μετρητά και η αποπληρωμή τους θα ξεκινήσει το 2034, για να ολοκληρωθεί σε 26 ετήσιες δόσεις, δηλαδή το 2059. Τα υπόλοιπα 5,4 δισ. ευρώ που δόθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα αποπληρωθούν μέχρι το 2048.

Συνεπώς, μην ακούτε τα παραμύθια των Τσιπροκαμμένων για «ανάπτυξη» το 2016. Ούτε τα εξίσου παραμύθια των υπόλοιπων μνημονιακών πως «η εφαρμογή του Μνημονίου, οδηγεί στην έξοδο από τα Μνημόνια». Ακόμα και στο βέλτιστο μνημονιακό σενάριο, που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν «λάθος συντελεστές» και «λάθος ποσοστώσεις υφεσιακών μέτρων», η χώρα θα βγει από την εποπτεία και τα μνημόνια το 2059.

Βεβαίως, 
επειδή ποτέ δεν πάνε όλα καλά στον «μνημονιακό παράδεισο», είναι σαφές πως ο μνημονιακός δρόμος οδηγεί στην ταυτόχρονη πανηγυρική εκδήλωση για την έξοδο από τα μνημόνια και την υποδοχή των εξωγήινων. 

Όχι μόνο το 2059, αλλά ούτε το 2159 δεν πρόκειται να βγούμε από τα μνημόνια όσο την χώρα κυβερνάνε εθελόδουλοι πολιτικοί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ