ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΓΙΑΤΙ Ο TΣΙΠΡΑΣ ΠΗΡΕ ΒΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ΑΠΑΝΩ ΤΟΥ;



Κι ενώ το παιχνίδι της δήθεν «σκληρής διαπραγμάτευσης» καλά κρατούσε, με τη συμφωνία, τη μια ημέρα να πλησιάζει και την επομένη να απομακρύνεται, ξαφνικά ο mister Tsipras άδειασε τον «Νέο Καραϊσκάκη» με τις κόκκινη γραμμή στους γιακάδες του σακακιού του και πήρε την υπόθεση του συμβιβασμού απάνω του. 

Ενός συμβιβασμού, που όπως όλα δείχνουν, θα είναι πολύ επώδυνος! Κι όλα αυτά τώρα «τρέχουν» με ιλιγγιώδη ταχύτητα, με… D Day για να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στη συγκυβέρνηση και τους «Θεσμούς» (τρόικα) την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαΐου, σύμφωνα με «διαρροές» του Μεγάρου Μαξίμου.

Γιατί άραγε τέτοια βιασύνη, ενώ το αρχικό σχέδιο προέβλεπε να κρατάει το σήριαλ μέχρι τα μέσα Ιουνίου;

Η αιτία είναι...οι δημοσκοπήσεις! 

Δύο απ’ αυτές, που δημοσιεύθηκαν στα κυριακάτικα φύλλα, της Κάπα research για το «Βήμα» και της Alco για το «Πρώτο Θέμα», δείχνουν ότι η ελπίδα μας τελείωσε και τη θέση της πήραν η ανησυχία, ο θυμός και ο φόβος για το αύριο. Κουράστηκε ο κοσμάκης με όλες αυτές τις θεατρινίστικες παλινωδίες. Βλέπετε, «το πολύ το Κύριε Ελέησον το βαριέται κι ο Θεός»!


Κι ο φόβος, μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, ακόμα κι από… λάθος. Για παράδειγμα, αν κάποιο Α.Τ.Μ. στερέψει από χρήμα σε ώρα αιχμής (πράγμα που συμβαίνει κάποιες φορές) και τύχει να στερέψει ταυτόχρονα και το πιο κοντινό σε απόσταση, θ’ αρχίσουν αμέσως οι διαδόσεις. Τώρα μάλιστα, που με τα κινητά τηλέφωνα, το Ίντερνετ και το Facebook οι φήμες τρέχουν με ταχύτητα αστραπής, καταλαβαίνετε που μπορεί να οδηγήσει μια φήμη ότι έγινε πτώχευση. Αυτό εννοούν όταν μιλάνε για… «ατύχημα»!

Οπότε, ξεχάστε αυτά που ξέρατε μέχρι τώρα! Το παιχνίδι τελείωσε, το νέο Μνημόνιο έρχεται!

Αντίοχος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ