Σίγουρα όλοι θυμόμαστε πως όποτε ερχόταν στη βουλή Μνημόνιο ή κάποιο βαρύ αντιλαϊκό μέτρο επί Σαμαροβενιζέλων, πολλοί ήταν οι βολευτές της νουδούλας και του κλεφτο-ΠΑΣΟΚ που τις προηγούμενες ημέρες ξιφουλκούσαν εναντίον του και απειλούσαν να το καταψηφίσουν.
Αλλά, τελικά το ψήφιζαν –τάχατες «με βαριά καρδιά», εισπράττοντας τη χλεύη του λαού και τον χαρακτηρισμό «κότες»!
Κάτι ανάλογο –αν και σε μικρότερο βαθμό, λόγω στενότητας χρόνου- ζήσαμε αυτές τις μέρες, με την υποψηφιότητα Παυλόπουλου για την προεδρία. Πρώτος-πρώτος έσυρε το… χορό ο Λαφαζάνης, που «διέρρευσε» πως έθεσε βέτο στην επιλογή Αβραμόπουλου (γιατί είναι «μνημονιακός», άρα και του ανήκοντος στην ίδια συνομοταξία Παυλόπουλου…), γιατί ήθελε «αριστερό» πρόεδρο ή έστω κάποιον με «αντιμνημονιακές» περγαμηνές.
Κι όταν μιλάμε για τον Λαφαζάνη, εννοούμε και τους… «Λαφαζανίστας», την λεγόμενη «αριστερή» πτέρυγα του συνονθυλεύματος, η οποία αριθμεί κάμποσους βολευτές. Ακολούθως ο –εκ κλεφτο-ΠΑΣΟΚ προερχόμενος- Αλ. Μητρόπουλος (που δε μπορεί να χωνέψει πως δεν έγινε υπουργός…), ο οποίος «διέρρευσε» ότι έχει… πολιτική διαφωνία με την επιλογή και ότι «η συνεπής στάση του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν μία υποψηφιότητα συνεπής και σε αρμονία με το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου». Τέλος, και η νέο-συριζαία Ραχήλ Μακρή «διέρρευσε» ότι διαφωνεί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μάλλον θα καταψηφίσει.
Κι όταν ήρθε η ώρα της αλήθειας (της ψηφοφορίας), όλοι οι παραπάνω έκαναν γαργάρα τις «διαφωνίες» τους και ψήφισαν «Προκόπη Παυλόπουλο», με την ίδια ευκολία που επί Σαμαροβενιζέλουν κάποιοι άλλοι «σφόδρα διαφωνούντες» ψήφιζαν «ναι σε όλα».
Συμπέρασμα: Οι «κότες» επανέκαμψαν!
Ανοιχτός σε κάθε είδους συνεργασία με το κλεφτοΠΑΣΟΚ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο προσωπικά, εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με όσα δήλωσε κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου!
Η συνάντηση ανακοινώθηκε πως αφορούσε την ενημέρωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τον πρωθυπουργό σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. «Θέλω να ανταλλάσσουμε τις εμπειρίες μας» τόνισε ο Βενιζέλος για ν’ απαντήσει ο Τσίπρας: «είμαι ανοιχτός σε ενημέρωση».
Ενδεικτική όμως της μνημονιακής στροφής Τσίπρα υπήρξε η επισήμανση πως εξετάζεται το ενδεχόμενο συγκρότησης «εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης»! Η συγκεκριμένη δήλωση αποκτά ακόμη βαρύτερη σημασία καθώς δεν ακούστηκε από τα χείλη Τσίπρα για πρώτη φορά κατά τη συνάντηση με τον Ε. Βενιζέλο: είχε πρωτοειπωθεί στη συνάντηση Τσίπρα και Σ. Θεοδωράκη, λίγες ώρες πριν.
Συνεπώς, καθίσταται ξεκάθαρο πλέον πως οι μεγαλόστομες διακηρύξεις Σύριζα για το υποτιθέμενο «τέλος των Μνημονίων», υπήρξαν ένα επιτυχημένο τρικ εξαπάτησης του Ελληνικού Λαού κατά την προεκλογική περίοδο. Η μετεκλογική «σκληρή στάση» έναντι των δανειστών κράτησε μερικές μόνο εβδομάδες, ίσα για να διατηρήσει βραχυπρόθεσμα τις φρούδες ελπίδες των αδαών.
Οι διεθνείς δανειστές μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι, ο Σύριζα (και οι ΑΝΕΛ) αποτελούν την εγγύηση της συνέχισης των μνημονιακών πολιτικών!
Συμπέρασμα: Οι «κότες» επανέκαμψαν!
ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΚΥΒΙΣΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
Συμπέρασμα: Οι «κότες» επανέκαμψαν!
Έτοιμη η κωλοτούμπα - Έγινε “κούγκι” το αντιμνημόνιο: Έρχεται η Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης!
Η μνημονιακή κωλοτούμπα του Σύριζα είναι έτοιμη και όλη η "σκληρή διαπραγμάτευση" ήταν για την ορολογία του Μνημονίου. Για το πώς δηλαδή θα επαναφέρουν το μνημόνιο σε αντίθεση με την νωπή λαϊκή εντολή με διαφορετικό όνομα για να μην το καταλάβουν οι χαχόλοι του Σύριζα.
Το καθεστωτικό vima αναφέρει: "Σενάρια για συμβιβαστική διατύπωση που θα μπορούσε να «ξεκλειδώσει» τη διαφωνία με το Βερολίνο κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες από τις Βρυξέλλες. Η «μαγική» φόρμουλα ίσως είναι η φράση Master Financial Assistance Facility Agreement, δηλαδή η επίσημη ονομασία της δανειακής σύμβασης ανάμεσα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (E.F.S.F.) την Ελληνική Δημοκρατία, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (HFSF) και την Τράπεζα της Ελλάδος η οποία κυρώθηκε από τη Βουλή το 2012.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελικό κείμενο της αίτησης από την Αθήνα μπορεί να αναφέρει τη φράση ότι η Ελλάδα αιτείται την παράταση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης (Master financial assistance facility of Greece) αντί για τη δανειακή σύμβαση ή το Πρόγραμμα-Μνημόνιο. Σύμφωνα με τη εφημερίδα της κυβερνήσεως (22 Μαρτίου 2012), «εγκρίνεται το Σχέδιο της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.), της Ελληνικής Δημοκρατίαs, ως δικαιούχου κράτους − μέλους, του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ.), ως εγγυητή, και της Τράπεζας της Ελλάδος, με τίτλο «Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης» (“Master Financial Assistance Facility Agreement”) για την παροχή χρηματοδοτικής ενίσχυσης, έως το συνολικό ποσό των εκατόν εννέα δισεκατομμυρίων και εκατό εκατομμυρίων (109.100.000.000) ευρώ, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση στο δικαιούχο κράτος − μέλος μέσω του Ε.Τ.Χ.Σ., όπως συμφωνήθηκε στο Συμβούλιο της 12ης Μαρτίου 2012 των Υπουργών Οικονομικών των κρατών μελών της ζώνης του ευρώ, μαζί με τα παραρτήματά της, όπως το Σχέδιο αυτό μαζί με τα παραρτήματα στην αγγλική γλώσσα...».
Για την ονομασία και τη διατύπωση υπάρχουν λύσεις διαμηνύουν κύκλοι των Βρυξελλών και τονίζουν ότι το πρόβλημα τώρα είναι οι όροι και οι προϋποθέσεις (conditionality). «Είμαστε σε ένα πολύ στενό μονοπάτι» λέει στέλεχος της Κομισιόν από τις Βρυξέλλες, κληθείς από το «Βήμα» να σχολιάσει πιθανή συμβιβαστική διατύπωση. «Το βασικό πρόβλημα δεν είναι πια η παράταση και η ονομασία αλλά οι όροι οι οποίοι πρέπει να συμπεριληφθούν και να είναι τέτοιοι που να μπορούν να συμφωνήσουν και ο δύο πλευρές. Χωρίς όρους συμφωνία δεν υπάρχει» τονίζει".
Συμπέρασμα: Οι «κότες» επανέκαμψαν!
Η 6μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης συνεπάγεται 100% και 6μηνη παράταση του μνημονίου.Να σημειωθεί ότι και στα 3 κείμενα (1 του Eurogroup και 2 του Moscovici περιλαμβανόταν ξεκάθαρα η έννοια της παράτασης του προγράμματος. Είναι αφελές να υποστηρίζει κανείς ότι η ΕΕ θα δεχθεί παράταση της δανειακής σύμβασης χωρίς την αντίστοιχη παράταση του μνημονίου καθώς αυτά τα δύο δανειακή σύμβαση και μνημόνιο είναι 100% αλληλένδετα.Η νέα ελληνική κυβέρνηση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε μια μεγάλη διαπραγμάτευση που κατέληξε ουσιαστικά πάλι στο μνημόνιο.
Μόνο αφελείς μπορούν να πιστέψουν ότι η Ελλάδα ζητώντας την 6μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης η ΕΕ δεν θα απαιτήσει και την 6μηνη παράταση του μνημονίου των μέτρων, των υποχρεώσεων της Ελλάδος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ