ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΓΛΕΖΟΣ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ: ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΗΡΓΗΣΑ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ – ΒΑΦΤΙΣΑΝ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΨΑΡΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΑΛΗΘΕΙΑ, 
ΠΟΣΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ;


Από κει που δεν το περίμενε (ή το περίμενε;) τη βρήκε ο mister Tsipras. Έτσι, με άρθρο του που δημοσιεύεται στο site της συνιστώσας του, «Κίνηση Ενεργοί Πολίτες», ο… μαθουσάλας Μανώλης Γλέζος καταγγέλλει ότι η δήθεν «σκληρή διαπραγμάτευση» κατέληξε σε φιάσκο, ότι η τρόικα παραμένει, το Μνημόνιο συνεχίζεται, ζητά συγνώμη από τον ελληνικό λαό γιατί συνήργησε στην απάτη και καλεί τους συριζαίους σε… ξεσηκωμό. Ρίξτε μια ματιά:

«Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση. Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015.

Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας. Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας. Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της. Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη. Κρίμα και πάλι κρίμα. Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ’ αυτή την ψευδαίσθηση.

Πριν, όμως, προχωρήσει το κακό.
Πριν να είναι πολύ αργά, ας αντιδράσουμε.
Πριν απ’ όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν την κατάσταση…».


Εμείς από την πλευρά μας, θα κάνουμε μερικές σύντομες παρατηρήσεις, όχι βέβαια για να υπερασπιστούμε τους Τσιπροκαμμένους, αλλά για να μην μας δουλεύει ο Γλέζος και ο κάθε Γλέζος:

1ον) Καλά να παρασυρθεί ένας απλός ψηφοφόρος και να πιστέψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα… σκίσει το Μνημόνιο. Αλλά επιτρέπεται να παρασύρεται ένας άνθρωπος που έχει φάει την πολιτική με το κουτάλι; Δεν καταλάβαινε ολόκληρος Γλέζος τι έκανε ο mister Tsipras και οι συν αυτώ, μία στην Αμερική, την άλλη στην έδρα του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, την παράλλη στη συνεδρίαση της ευρωπαϊκής Λέσχης Μπίλντενμπεργκ στη λίμνη του Κόμο και ούτω καθεξής; Τόσο… αγαθιάρης είναι;

2ον) Περιέργως, όλα αυτά τα λέει μετά την εκλογή νέου προέδρου της «δημοκρατίας» τους. Και οι… κακές γλώσσες, λένε πως πολύ πικράθηκε ο μπάρμπα-Μανώλης που δεν έγινε αυτός πρόεδρος, για να ολοκληρώσει θριαμβευτικά την πολύχρονη πολιτική του καριέρα και τώρα βγάζει τις… κακίες του.

3ον) Τι κάνει ο μπάρμπα-Μανώλης σ’ ένα κόμμα που όπως λέει ο ίδιος, ξεπούλησε τους αγώνες και τις ελπίδες του ελληνικού λαού; Γιατί δεν αποχωρεί, να’ χει και την υπόληψή του; 

Αθανάσιος Βασιλόπουλος


ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: 
ΜΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, 
ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ! 
ΒΙΝΤΕΟ


«Πρόκειται για προσύμφωνο χωρίς δεσμευτικότητα, με πολλές δεσμεύσεις πολύ σαφείς για την ελληνική πλευρά και πολλές επιφυλάξεις από την πλευρά των δανειστών», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega, σημειώνοντας τους όρους του κειμένου για το ζήτημα του χρέους, την επίτευξη των πρωτογενών πλεονασμάτων και τον προσβλητικό, όπως τον χαρακτήρισε, όρο για τα 11 δισ. τα οποία «ούτε καν λογιστικά δεν θα είναι εδώ πλέον».

«Μέχρι  τα μεσάνυχτα περιμένουν την περιγραφή σκληρών μέτρων. Αν υλοποιηθεί κατά το γράμμα και τη σκληρότητά του αυτό το προσύμφωνο, ο λαός δεν θα αντέξει νέα μέτρα», τόνισε ο κ. Μητρόπουλος, προσθέτοντας ότι η τελική συμφωνία δεν μπορεί να περιέχει φράσεις όπως «οι ελληνικές αρχές επαναδιατυπώνουν την κατηγορηματική δέσμευση για τήρηση οικονομικών υποχρεώσεων προς όλους στο ακέραιο και εγκαίρως», η οποία περιλαμβάνεται στο κείμενο της Παρασκευής για το χρέος, τονίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο οι εταίροι εκβιάζουν την Ελλάδα.

Παράλληλα, διεμήνυσε ότι δεν πρέπει να πανηγυρίζουν για δήθεν χαλάρωση, εξαιτίας της αναφοράς του κειμένου για την επίτευξη των κατάλληλων πλεονασμάτων.

Παράλληλα, ο κ. Μητρόπουλος εκτίμησε ότι οι δανειστές θα επιμείνουν να μην ακυρωθούν σκληροί νόμοι. «Θεωρώ ότι οι δανειστές θα επιμείνουν όχι μόνο στο να μην ακυρωθούν σκληροί νόμοι, που ταλανίζουν ακόμη την κοινωνία μας, αλλά θα επιμείνουν στη ρήτρα εσωτερικής υποτίμησης».VIDEO



Έντονο προβληματισμό έχει προκάλεσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ το άρθρο του Μανώλη Γλέζου, στο οποίο ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, με τον Γιάννη Μηλιό να κάνει ένα αινιγματικό tweet για το θέμα.

Ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Twitter το link που παραπέμπει στο άρθρο του Μανώλη Γλέζου, χωρίς όμως να κάνει κανένα σχόλιο για τα γραφόμενα του ευρωβουλευτή.

Στο άρθρο, ο κ. Γλέζος κατακεραυνώνει την κυβέρνηση γιατί έχει περάσει ένας μήνας από την εκλογή της και ακόμη δεν έχει καταργήσει την Τρόικα, ενώ ζητά συγνώμη από το λαό και προτείνει κινητοποίηση των μελών του κόμματος πριν να είναι αργά.

Κύκλοι του πρωθυπουργού αντέδρασαν στο άρθρο λέγοντας ότι ίσως ο κ. Γλέζος δεν είναι καλά πληροφορημένος για τη διαπραγμάτευση που συνεχίζεται. 

arouraios.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ