ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΗΣ MRB ΚΑΙ ΤΗΣ GPO ΕΙΝΑΙ… ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ-Γιάννης Παπαγιάννης: Ψευτοδημοσκόποι και κονδυλοφόροι τρέμουν το βατερλώ τους το βράδυ των εκλογών



Διανύουμε ίσως την πλέον τρομοκρατική προεκλογική περίοδο των τελευταίων δεκαετιών και το γεγονός αυτό είναι αναμενόμενο από τη στιγμή που γκρεμίζεται η αντεθνική Χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά.

Πληρωμένοι δημοσκόποι και κονδυλοφόροι παίζουν τα ρέστα τους αυτή την εξόχως κρίσιμη για τ' αφεντικά τους περίοδο. Άπαντες, έχουν αντιληφθεί το αναπόφευκτο που έρχεται. Απεγνωσμένα επιχειρούν να αντιστρέψουν το πολιτικό κλίμα: με ψεύδη ασύστολα, με κίβδηλες δημοσκοπήσεις, με απειλές, με πολιτική τρομοκρατία. Αυτήν τη «δημοκρατία» υπηρετούν.
Μέσα στον οχετό των λακέδων και αχυρανθρώπων της Χούντας, ξεδιακρίνουν λίγες μονάχα φωνές που σφυρίζουν σε ρυθμό διαφορετικό από εκείνο που ορίζει το διοικητήριο του Μαξίμου. 

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης, βρίσκεται μεταξύ αυτών. Περιγράφει την....πολιτική πραγματικότητα, η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κοινωνική. Στηλιτεύει κατ' ουσίαν τα έργα και τις ημέρες της αντεθνικής Χούντας και των ανδρείκελών της.

Δημοσκοπήσεις-μαϊμού, καλοπληρωμένες πολιτικές αναλύσεις από δημοσιογράφους-πραίτορες ενός Καθεστώτος Τυραννικού. Εκφοβισμός, τρόμος, μίσος, εκβιαστικά διλήμματα, είναι η πολιτική της κυβέρνησης των υποτακτικών. Από το βαθύτερο όμως σκοτάδι, ξεπηδά το πιο λαμπρό φως!

Το βράδυ των εκλογών οι μάσκες θα πέσουν. Μαζί τους και τα ποσοστά ανέκδοτο της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος του Σ. Θεοδωράκη. Εκείνο όμως το οποίο θα προκαλέσει χαμόγελα στο δοκιμαζόμενο Λαό μας και κλάμα στους Τυράννους του, θα είναι τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Ο δημοσιογράφος Παπαγιάννης πιάνει τον σφυγμό τον οποίο αδυνατούν να πιάσουν οι εργολάβοι της ενημέρωσης: τον κοινωνικό. Και η ελληνική κοινωνία πλήρωσε ακριβά τα τρομοκρατικά διλήμματα του 2012. Δεν είναι διατεθειμένη να πράξει ξανά το ίδιο λάθος!

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΣΑΜΑΡΑ-ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!


Ακολουθεί το κείμενο του Γιάννη Παπαγιάννη στην Kontra news:
Θα γελάει ο κόσμος με τους δημοσκόπους.

Το κακό έχει παραγίνει με τις δημοσκοπήσεις. Κάθε εταιρεία δημοσιεύει ότι της κατεβάσει η... κούτρα της με αποτέλεσμα ο κόσμος όχι μόνο να μην καταλαβαίνει τι γίνεται αλλά σήμερα πια, να θεωρεί τους δημοσκόπους εξίσου διεφθαρμένους με πολιτικούς και δημοσιογράφους. Και πώς να μην τους θεωρεί; 

Ο κάθε δημοσκόπος εμφανίζει τα νούμερα που ο ίδιος θέλει και όλοι μαζί εμφανίζονται στην κοινή γνώμη ότι θέλουν πάση θυσία να κρατήσουν την κυβέρνηση στην εξουσία παραποιώντας νούμερα και αριθμούς.

Εμείς από την Kontranews δεν υποστηρίζουμε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό. Φυσικά και μπορεί να υπάρξουν. Όχι όμως έτσι όπως τις παρουσιάζουν. Γιατί δεν είναι δυνατόν η ΝΔ να κυβερνά, το κλίμα στην κοινωνία να γίνεται ολοένα και χειρότερο και η κυβέρνηση να κερδίζει σε ποσοστά κλείνοντας την ψαλίδα από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Κάποια στιγμή αυτή η ιστορία θα πρέπει να τελειώνει. Εάν η κυβέρνηση πιέζει ή ακόμα και εκβιάζει τους δημοσκόπους να βγουν και να το καταγγείλουν. Να βγουν και να δημοσιοποιήσουν τι ακριβώς συμβαίνει. Να το πουν όμως δημοσίως, γιατί με την τακτική τους αυτή τελικά θα ξεφτιλιστούν όχι οι πολιτικοί αλλά οι ίδιοι.
Εμείς θα κρατήσουμε τα νούμερα των δημοσκοπήσεων αυτής της Κυριακής. Ελπίζουμε να μην σκάσουμε στα γέλια το βράδυ της Κυριακής. 

Γιατί τα στοιχεία θα μείνουν στην ιστορία όταν θα γίνουν οι εκλογές. Και τότε πολλοί από τους δημοσκόπους θα τρέχουν να κρυφτούν. Όχι μόνο για τα ποσοστά που θα πάρει η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για άλλα ποσοστά. Όπως για παράδειγμα τα ποσοστά του κόμματος του Στ. Θεοδωράκη.

Ή τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής.

Θα έχει πολύ γέλιο αλλά και πολύ κλάμα το βράδυ της Κυριακής. Και όχι μόνο για ορισμένους πολιτικούς και δημοσιογράφους. Θα έχει πολύ γέλιο και κλάμα μαζί και για πολλούς «διαμορφωτές» της κοινής γνώμης. Εις το επανιδείν.


ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΗΣ MRB ΚΑΙ ΤΗΣ GPO ΕΙΝΑΙ… ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ




 Βροχή από «δημοσκοπήσεις» πέφτει τις τελευταίες ημέρες, στα πλαίσια της έντασης της επιχείρησης χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ενόψει των εκλογών που έρχονται.

Διαλέξαμε τυχαία δύο απ’ αυτές (τις «εξαμηνιαίες τάσεις της MRB», που παρουσίασε ο Real FΜ 97,8 και αυτήν της GPO που παρουσίασε χθες τη νύχτα ο Πρετεντέρης στο mega), για να αποδείξουμε επί της ουσίας ότι είναι… μαϊμούδες.

MRB: Στην εκτίμηση ψήφου, λοιπόν,  τα ποσοστά των κομμάτων εμφανίζονται ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 31,0%, Ν.Δ. 25,9%, «Το Ποτάμι» 7,6%, ΠΑΣΟΚ 6,6%, ΚΚΕ 6,5%, Χρυσή Αυγή 6,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,8%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2,2%, Δημοκρατική Αριστερά 1,5% και «Άλλο Κόμμα» 8,5%.
Παρόμοια αποτελέσματα εμφάνισε και η GPO (χωρίς αναγωγή επί των εγκύρων και εκτίμηση ψήφου): ΣΥΡΙΖΑ 28%, Ν.Δ 23,1%, ΠΑΣΟΚ 5,1%, ΑΝΕΛ 2,7%, Χρυσή Αυγή, 5%, ΚΚΕ 5,5%, Ποτάμι 5,1%,  ΛΑΟΣ 1,3%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,3%, «Άλλο» 5,9% , «Λευκό/ Άκυρο» 1,7%, «Δεν έχω αποφασίσει» 15,3%
gpo
Ιδού τώρα γιατί πρόκειται περί μαϊμούδων, με βάση αποτελέσματα προηγουμένων εκλογών (επιλέγουμε να σχολιάσουμε τα «αποτελέσματα» που δίνουν οι «δημοσκοπήσεις» για τα αριστερά κόμματα): Στις δεύτερες εκλογές του 2012 (του Ιουνίου), ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδίκησε μεν την πρωτιά, αλλά «παράσταση νίκης» είχε η νουδούλα. 

Παρ’ ότι, λοιπόν, οι πιθανότητες πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ ήταν περισσότερο θεωρητικές παρά πραγματικές, το 1/3 των ψηφοφόρων του ΚΚΕ τσίμπησε το δόλωμα του «πρώτη φορά αριστερά» και το ΚΚΕ έπεσε στο 4,5%. 

Τώρα που οι πιθανότητες να είναι πρώτος και να κυβερνήσει ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ είναι πάρα πολλές, πως είναι δυνατόν το ΚΚΕ να παρουσιάζει… αύξηση και μάλιστα 2 μονάδων;

Πάμε παρακάτω. Ακόμα και στις πρόσφατες ευρωεκλογές, που δεν υπήρχε πόλωση και κάποιο ισχυρό δίλημμα, τα ποσοστά της ακροαριστερής ΑΝΤΑΡCIA ήταν μηδαμινά, πολύ κάτω του 1%, διότι όλα τα συντρόφια έπεσαν με τη μούρη στον ΣΥΡΙΖΑ. Και τώρα έχει αυτό το πράμα… 2,2%; Πως είναι δυνατόν; Η δε ΔΗΜΑΡ, που είναι –κατά κοινήν ομολογία- εξαφανισμένη από τον πολιτικό χάρτη κι είναι σίγουρο πως θα συμπράξει με τον ΣΥΡΙΖΑ, πως είναι δυνατόν να έχει έστω και 1,5%; 

Η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα και με διαφορά. Με ποσοστά διψήφια! Κι ας λένε οι παραμυθάδες…

Αντίοχος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ