ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Κόμμα-μαϊμού ετοιμάζει η ΝΔ, μήπως και ελέγξει τις διαρροές της προς την Χρυσή Αυγή.


Προβληματίζονται έντονα στη ΝΔ όχι μόνο από την συνεχιζόμενη πτώση του κόμματος, όπως αυτή καθρεφτίζεται στην κοινωνία, αλλά και από την αυξανόμενη άνοδο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Αντιλαμβανόμενοι ότι ο κόσμος που φεύγει από τη ΝΔ και πηγαίνει προς την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν πρόκειται επ΄ ουδενί να γυρίσει πίσω έχουν σκεφθεί άλλο παλίο κόλπο για να μπορέσουν, έστω και έμμεσα, να συνεχίσουν να ελέγχουν τους πρώην ψηφοφόρους τους. 
Στην «Εφημερίδα των Συντακτών» διαβάζουμε τα εξής, γύρω από το θέμα αυτό:
«Έντονες διεργασίες, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού, παρατηρούνται στα δεξιά της ΝΔ, με δύο κυρίως πρωταγωνιστές: τον τέως γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκο, αλλά και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη. Δεν είναι πολύς καιρός που δημοσιεύματα κατέγραψαν το γεύμα που είχαν οι κ. Μπαλτάκος, Ζώης και Καπερνάρος. Οι δύο πρώτοι προέρχονται από τη ΝΔ, ο κ. Μπαλτάκος μάλιστα δηλώνει ότι ουδέποτε έπαψε να είναι μέλος της κυβερνώσας παρατάξεως. Ο τρίτος αποχώρησε πρόσφατα από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Ιούνιο είχε φημολογηθεί ότι σχεδίαζε την ίδρυση νέου κόμματος της Δεξιάς με αρχηγό τον στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη. Κανείς εκ των τριών δεν θέλησε να αποκαλύψει τι ειπώθηκε σε εκείνο το γεύμα. Επρόκειτο, είπαν, για συνάντηση παλαιών γνωστών που συζητούν τα τεκταινόμενα στην πολιτική σκηνή. Τουλάχιστον, όμως, ο κ. Μπαλτάκος φαίνεται ότι βρίσκεται σε επαφή και με άλλα πρόσωπα που είτε έχουν αποχωρήσει από τη ΝΔ, είτε κινούνται δεξιότερα της ΝΔ. 
Ο ίδιος λέει σε συνομιλητές του πως οι κινήσεις του γίνονται ιδία πρωτοβουλία και με έναν και μόνο στόχο: τη διάσωση της παράταξης, που κατά την εκτίμησή του θα επιτευχθεί μόνο εφόσον υπάρξει δεξιά στροφή τέτοια ώστε να διεμβολίσει τους ψηφοφόρους που έχουν στραφεί προς τη Χ.Α. 
Σε διαφορετική περίπτωση, κάποιοι εκ των  συνομιλητών του αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται το φθινόπωρο η ίδρυση ακόμη και νέου πολιτικού σχηματισμού, που θα καλύψει το ποσοστό εκείνο των ψηφοφόρων που έχασε η ΝΔ τα τελευταία χρόνια, περίπου δηλαδή ένα 16%. Αν αυτός ο νέος σχηματισμός καταφέρει να μπει στη Βουλή στις ερχόμενες εκλογές, όποτε γίνουν, θα αποτελέσει, λένε το «μαξιλάρι» της ΝΔ για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αφού η αυτοδυναμία είναι πλέον όνειρο απατηλό».

Ανεξάρτητα από το αν και πόσο έχουν προχωρήσει οι συγκεκριμένες διεργασίες, αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι τόσο η ιδιοκτησιακή αντίληψη, που έχει η ΝΔ για τους ανθρώπους που την στηρίζουν για δεκαετίες και τώρα αηδιασμένοι την έχουν εγκαταλείψει όσο και την νοοτροπία των διαφόρων εξαπτέρυγων της ΝΔ, των οποίων η «ανεξαρτησία» τελειώνει εκεί που αρχίζει το διακύβευμα των συμφερόντων του Σαμαρά και της παρέας του. Θα φτιάξουν ένα «κόμμα» απολύτως εξαρτημένο από τα στενά συντηρητικά συμφέροντα επιβίωσης της ΝΔ. 
Αυτό το «κόμμα» θα δημιουργηθεί μόνο και μόνο για να «ελέγξει» κάποιους πρώην ψηφοφόρους  της ΝΔ, οι οποίοι θα το ψηφίσουν για να διατρανώσουν την οριστική αντίθεσή τους μαζί της, αλλά θα δουν μετά τη νέα τους επιλογή να «τους πουλάει», συνεργαζόμενο άνετα και άψογα με τη ΝΔ.
Όσοι αντιλαμβάνονται ακόμη τους Έλληνες ψηφοφόρους ως πρόβατα, πέρα από τις φρούδες ελπίδες τους που θα διαψευστούν, είναι ολοφάνερο ότι είναι εντελώς ακατάλληλοι  για τον ρόλο του τσοπάνη…
Γιώργος Μάστορας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ