ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Le Figaro: "Ηρωποιούν τον Ν. Μιχαλολιάκο"


Την ανατροπή του πολιτικού κλίματος υπέρ του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή καταγράφει η γαλλική Le Figaro, η οποία αναφερόμενη στις αποφυλακίσεις κάνει λόγο για απόφαση - έκπληξη , η οποία δείχνει τους πολιτικούς κινδύνους τελικά η υπόθεση να αποβεί υπέρ των Εθνικιστών.

Σε δημοσίευμα της, η γαλλική εφημερίδα επισημαίνει πως«η Χρυσή Αυγή διαφεύγει από τους κριτές της» και σχολιάζει: «Θα βγει ενισχυμένη τελικά η Χρυσή Αυγή μετά τη σύλληψη 6 βουλευτών της; Η απόφαση του ανακριτή προκαλεί, το λιγότερο, έκπληξη. 

Μετά από μια θεαματική σύλληψη και ανακρίσεις 14 ωρών τεσσάρων βουλευτών της νεοναζιστικής οργάνωσης, τους απαγγέλθηκε η κατηγορία σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Όμως τρεις εξ αυτών αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους, αλλά ελεύθεροι μέχρι την έναρξη της δίκης».

Στη συνέχεια, η Le Figaro παραθέτει και σχόλια αναλυτών της, οι οποίοι μη όντε ενημερωμένοι για την δικογραφία και κρίνοντας από αυτά που μετέδιδαν τα ελληνικά ΜΜΕ "εκφράζουν την έκπληξη τους για την αποφυλάκιση τους και θεωρούν ότι πλέον η εξέλιξη συνιστά ηρωοποίηση του ηγέτη του κόμματος, Νικόλαου Μιχαλολιάκου. 

«Σήμερα επικρατεί αμηχανία στις τάξεις της κυβέρνησης αλλά και στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου» επισημαίνει Γάλλος σχολιαστής. Κλείνοντας, η Figaro δηλώνει πως «ολόκληρη η πολιτική τάξη φοβάται ότι θα αποκτήσει και πάλι δύναμη η ακροδεξιά οργάνωση, που κατάφερε να γίνει η τρίτη πολιτική δύναμη στην χώρα»

Άλλά και οι New York Times επισημαίνουν πως η πεποίθηση του Αντώνη Σαμαρά πως θα αντιμετωπίσει την Χρυσή Αυγή και πως το ακροδεξιό κόμμα δεν έχει θέση στο πολιτικό σύστημα, δεν θα είναι εύκολο να εφαρμοστεί, καθώς «η κυβέρνηση δεν μπορεί να απαγορεύσει τα πολιτικά κόμματα, γι΄ αυτό προσπαθεί να υπονομεύσει την οργάνωση διαβρώνοντας την ηγεσία της και διακόπτοντας την χρηματοδότηση της».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών, Χανς Σβόμποντα. Όπως αποκαλύπτουν τα "Νέα" στην συζήτησή του με την Άννα Διαμαντοπούλου: "...Αναπόφευκτα η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τη Χρυσή Αυγή, όπου ο Σβόμποντα εμφανίστηκε θορυβημένος. Εξέφρασε ανησυχία ότι αν οι κατηγορίες εναντίον των χρυσαυγιτών και η νομική βάση δεν είναι ισχυρές, τότε η υπόθεση μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ για την κυβέρνηση".


ΠΗΓΗ : nonews-NEWS


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ