ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Είχαν ψηφίσει τον Ιούλιο τα τσουχτερά πρόστιμα και τώρα κάνουν το παγώνι !!!!



Άρθρο 57 του Νόμου 4174/2013 («Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών»)

«Αν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί το αργότερο εντός δύο (2) μηνών από την παρέλευση της νόμιμης προθεσμίας καταβολής, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) του φόρου που δεν καταβλήθηκε εμπρόθεσμα. Αν το ποσό του φόρου καταβληθεί μετά την πάροδο ενός έτους από την εκπνοή της νόμιμης προθεσμίας καταβολής το παραπάνω πρόστιμο ανέρχεται σε είκοσι τοις εκατό (20%) του φόρου. Αν το ποσό του φόρου καταβληθεί μετά την πάροδο δύο (2) ετών από την εκπνοή της νόμιμης προθεσμίας καταβολής το παραπάνω πρόστιμο ανέρχεται σε τριάντα τοις εκατό (30%) του φόρου».

Η συγκεκριμένη διάταξη δεν είναι αυτή που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών και για την οποία προκλήθηκε σάλος και παρέμβαση του πρωθυπουργού. Είναι νόμος του κράτους, ισχύει εδώ κι έξι μήνες και ψηφίστηκε από τους βουλευτές τον περασμένο Ιούλιο. Τους βουλευτές που τώρα «σκούζουν» στη Βουλή και απαιτούν την απόσυρσή της.

Το υπουργείο Οικονομικών έφερε την ίδια διάταξη με μια μικρή αναδιατύπωση που δεν αλλάζει την ουσία του νόμου, δηλαδή τα τσουχτερά πρόστιμα. Λέει η διάταξη που κατατέθηκε χθες: «Αν οποιοδήποτε ποσό χρέους δεν καταβληθεί το αργότερο εντός δύο (2) μηνών από την παρέλευση της ημερομηνίας που αυτό έγινε ληξιπρόθεσμο, εκτός από τους τόκους του πρώτου εδαφίου, υπολογίζεται πρόστιμο ίσο με δέκα τοις εκατό (10%) του χρέους που δεν καταβλήθηκε εμπρόθεσμα. Μετά την πάροδο ενός έτους, το πρόστιμο του προηγουμένου εδαφίου ανέρχεται σε είκοσι τοις εκατό (20%) του ποσού που οφείλεται και μετά την πάροδο δύο (2) ετών ανέρχεται σε τριάντα τοις εκατό (30%)».

Δεν είναι επί της παρούσης να πούμε αν είναι σωστό ένα τέτοιο μέτρο ή όχι. Αν είναι τοκογλυφία του δημοσίου ή όχι. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του, έχοντας κατά νου ότι η φοροδιαφυγή έχει φτάσει τα 61 δις ευρώ. Κι ότι μεταξύ των φοροφυγάδων υπάρχουν και πολλοί μπαταχτζήδες επιχειρηματίες, βαρόνοι των ΜΜΕ, φίλοι πολιτικών ή λαμόγια που δεν πληρώνουν τους φόρους τους αλλά έχουν βίλες με πισίνες και πανάκριβα αυτοκίνητα.

Συμπέρασμα: Δεν ήξεραν πραγματικά ή κάνουν ότι δεν ήξεραν οι βουλευτές; Επίσης, οι αόρατοι συνεργάτες στο Μαξίμου που διατύπωσαν την διαφωνία τους δεν ήξεραν για την καλοκαιρινή διάταξη ή κάνουν ότι δεν ήξεραν; Είναι εύκολο να κάνεις τον Στουρνάρα ή όποιον άλλο υπουργό «σάκο του μποξ» διότι τότε όλοι οι άλλοι βγαίνουν στο δρόμο ως «άμωμες παρθένες».

Το δύσκολο είναι να στηρίζεις τις επιλογές σου. Θέλει η κυβέρνηση να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή; Ας το κάνει, με τον παραπάνω ή με άλλο τρόπο. Ωστόσο, αν αποφασίσει τι θέλει πραγματικά τότε να βρει και τον σωστό τρόπο. Κι όχι με ρυθμίσεις του καλοκαιριού ή αναδιατυπώσεις παραμονές Χριστουγέννων





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ