ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Ο κόσμος δεν τους πιστεύει.. Δεν πιστεύει ούτε τους δημοσιογράφους, ούτε τις δημοσκοπήσεις .


Έχουμε ξαναπεί ότι εν μέσω επικοινωνιακής καταιγίδας και ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων είναι πλήρως αντεπιστημονική η διεξαγωγή πάσης φύσεως δημοσκοπήσεων ή γενικώς σφυγμομετρήσεων

Πέραν, όμως, αυτού έχει γίνει αντιληπτό ακόμα και στον πιο αδαή ότι υπάρχουν δύο είδη δημοσκοπήσεων σήμερα στην Ελλάδα. Αυτές που προβάλλονται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και αυτές που δεν προβάλλονται ή «κόβονται» με συνοπτικές διαδικασίες.

Ας δούμε εν τάχει τέσσερις δημοσκοπήσεις, δύο από το κάθε είδος, κάνοντας παράλληλα μία αντιπαραβολή με την αποτελεσματικότητα των εν λόγω εταιριών στην πρώτη εκ των δύο αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων, ώστε να δούμε την αξιοπιστία τους. 

Ο λόγος που ανατρέχουμε στις δημοσκοπήσεις που αφορούσαν την πρώτη εκλογική διαδικασία είναι ότι τότε ουδείς είχε αντίληψη για την δύναμη των πολιτικών κομμάτων, ενώ στην δεύτερη ακόμα και ο πιο αφελής είχε ένα τροχιοδεικτικό, προερχόμενο από την πρώτη αναμέτρηση.

Καταρχάς να μιλήσουμε για τις δημοσκοπήσεις του Καθηγητή Πανά, του οποίου η τελευταία δημοσκόπηση «κόπηκε» δημοκρατικότατα, ενώ υπήρχαν οι ασφαλείς πληροφορίες ότι έδινε στην Χρυσή Αυγή 15%

Αντίστοιχα ο καθηγητής πριν την πρώτη εκλογική αναμέτρηση έδινε στην Χρυσή Αυγή 5,3% πέφτοντας εκτός στόχου κατά 1,7%, εντός δηλαδή του προβλεπόμενου στατιστικού σφάλματος, το οποίο ήταν και αυξημένο δεδομένου ότι επρόκειτο για την πρώτη είσοδο της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο. Βλέπουμε δηλαδή ότι μία σχετικώς αξιόπιστη πηγή δημοσκοπικών στοιχείων δίνει 15% στην Χρυσή Αυγή σήμερα.

Το δεύτερο παράδειγμα μας θα είναι η εταιρία VPRC της οποίας η δημοσκόπηση προβλήθηκε χθες από το σύνολο των καθεστωτικών ΜΜΕ. Στην δημοσκόπηση της εν λόγω εταιρίας εμφανίζεται μία «καθίζηση» της Χρυσής Αυγής, η οποία όπως θα δούμε παρακάτω είναι ψευδεπίγραφη και κατ' εντολή. 

Η VPRC τον Μάιο του 2012 έδινε στην Χρυσή Αυγή 2,2% κάνοντας λόγο για Χρυσή Αυγή εκτός βουλής. Εν τέλει διαψεύστηκε οικτρά και πανηγυρικά, υποτριπλασιάζοντας τα ποσοστά μας. Τώρα κάνει λόγο για «πτώση» της Χρυσής Αυγής, οπότε μπορούμε να αντιληφθούμε με βάση την «αξιοπιστία» της ότι προφανώς δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη.

Τρίτο παράδειγμα είναι η RASS  της οποίας η τελευταία δημοσκόπηση έδειξε επίσης «πτώση» της Χρυσής Αυγής και επίσης προβλήθηκε πανηγυρικά από το σύνολο των καθεστωτικών ΜΜΕ. Η RASS τον Μάιο του 2012 υπήρξε πιο φειδωλή σε σχέση με την VPRC δίνοντας στο Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών 3,8%, πέφτοντας δηλαδή έξω σε ποσοστό 100%. Έτσι πέφτει και τώρα 100% εκτός πρόβλεψης κάνοντας λόγο για πτώση της Χρυσής Αυγής.

Τέταρτο παράδειγμα η δημοσκόπηση του zouglr.

Στην τωρινή δημοσκόπηση φαίνεται έκδηλα η τάση ανόδου της Χρυσής Αυγής μετά τις πολιτικές διώξεις που υφίσταται. Η δημοσκόπηση κάνει λόγο για 15% έναντι 11% στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοσκόπηση

Τον Μάιο του 2012 η δημοσκόπηση του zougla.gr είχε πέσει εξαιρετικά κοντά στα πραγματικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής κάνοντας λόγο για 6,5% έναντι του πραγματικού 7%. Καθίσταται οπότε εξαιρετικά αξιόπιστη και όπως προείπαμε κάνει λόγο για άνοδο της Χρυσής Αυγής μετά τις πολιτικές διώξεις.

Καθίσταται σαφές οπότε ότι οι δημοσκοπήσεις, όπως αυτή της RASS και της VPRC, διαχρονικά εκπορεύονται από πολιτικά γραφεία της κυβέρνησης και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Στην προκειμένη περίπτωση προσπαθούν να δείξουν «πτώση» της Χρυσής Αυγής με σκοπό να την προκαλέσουν. 

Εν τέλει, όμως, θα αντιληφθούν για άλλη μία φορά ότι ο κόσμος δεν τρώει «κουτόχορτο» και δεν πιστεύει ούτε τους δημοσιογράφους, ούτε τις δημοσκοπήσεις που αυτοί προβάλλουν.

Α.Πατρικαράκος





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ