ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΗΝ 4η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΄΄40 ΄΄VIDEO

Να ντυθεί όλη η Ελλάδα στα γαλανόλευκα.


Σήμερα είναι η παραμονή της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Της ημέρας που σηματοδότησε το ηρωικό ΟΧΙ του έθνους μας, δια στόματος του Κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά, στους εισβολείς. Χιλιάδες Ελλήνων, έπεσαν τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι, στη Βόρειο Ήπειρο, αφήνοντας άφωνη με τον ηρωισμό τους την ανθρωπότητα.

Εμείς οφείλουμε να τιμούμε τη μνήμη τους. Σημαιοστολίσαμε όλοι τις οικίες και τις επιχειρήσεις μας, ως  ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ;



 

ΟΧΙ-ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ 1940 1/3



ΟΧΙ-ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ 1940 2/3


ΟΧΙ-ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ 1940 3/3




(28 Οκτ -11 Νοε 1940)
«Οι πολεμικές εκθέσεις του Ιταλού στρατηγού Τζιρόττι, διοικητή της 3ης Μεραρχίας Αλπινιστών ΤΖΟΥΛΙΑ 


Το πλέον συναρπαστικό επεισόδιο του ελληνοϊταλικού πολέμου 1940-41 υπήρξε η μάχη της Πίνδου, όταν σημειώθηκε εισβολή της εκλεκτότερης, 3ης ιταλικής Μεραρχίας Αλπινιστών 'Τζούλια', μιας «αντρίκειας Μεραρχίας» κατά τη ρήση του Μουσολίνι, βαθιά στο έδαφός μας, στις δυσπρόσιτες και πανύψηλες βουνοκορφές της πολυπτυχωμένης Πίνδου μας.

'Oσο όμως θεαματική ήταν η τολμηρή εισχώρησή της, τις πρώτες ημέρες του Πολέμου, τόσο συνταρακτικότερη υπήρξε η εν συνεχεία συντριβή της.

'Hταν συγκινητική μέχρις αυτοθυσίας η συμμετοχή του πληθυσμού της Πίνδου (γυναικών, γερόντων, παιδιών, διότι οι άνδρες είχαν επιστρατευθεί) στον αγώνα που διεξήχθη.
 
Αποτέλεσε μάλιστα δυσάρεστη έκπληξη για τους Ιταλούς, δοθέντος ότι η προπαγάνδα τούς είχε παρουσιάσει ως «βλάχους», φιλικά διακειμένους.

Οι απώλειες που υπέστη η 'Τζούλια' ήταν κυριολεκτικά πρωτοφανείς. Ο Μουσολίνι στις 18 Νοε θα παραδεχθεί σε ομιλία του:
«Αυτή η Μεραρχία Αλπινιστών 'Τζούλια' που υπέστη τρομακτικές απώλειες, που τράπηκε σε φυγή, που ξεχαρβαλώθηκε ολότελα από τους 'Eλληνες...»

Σύμφωνα με ιταλικές πηγές, στον 14ήμερο αγώνα στην Πίνδο άφησε 1.700 νεκρούς, ενώ συνελήφθησαν περί τους 2.000 αιχμαλώτους.

Η συντριβή της 'Τζούλια' στην Πίνδο, έδωσε αφορμή για τη σύνθεση του ύμνου της - θα έλεγα μοιρολογιού - που είχα την τύχη εμβρόντητος ν' ακούσω ν' αποδίδει χορωδία Αλπινιστών, όταν προ ετών υπηρετούσα στο συμμαχικό στρατηγείο στη Βερόνα Ιταλίας.

«Sul ponte di Perati bandiera nera
L' e il lutto della Julia che va alla guerra
Le meglio gioventu va sotto terra...»


(Στη γέφυρα του Περατίου, μαύρη σημαία
Είναι το πένθος της Τζούλια που πηγαίνει στον πόλεμο
Το άνθος της νιότης που θάφτηκε μέσα στη γη...)
 
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ