ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Η Ρωσία πλέον δείχνει αποφασισμένη να παίξει ρόλο στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σε περίπτωση εντάσεων των προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας...


 
"Θα βρισκόμαστε οπουδήποτε ανεβαίνει το επίπεδο έντασης" και σίγουρα αυτό δεν αφορά μόνο την Συρία και την Α.Μεσόγειο.

Το ρωσικό Ναυτικό φιλοδοξεί πλέον να παίξει παγκόσμιο ρόλο πριν καν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα νέων ναυπηγήσεων και επαναφορά στην υπηρεσία παλαιών αξιόμαχων μονάδων (μέχρι το 2025 θα έχουν ναυπηγηθεί και τέσσερα νέα αεροπλανοφόρα).
   

«Τα καθήκοντα είναι απολύτως σαφή. Να αποφευχθεί η παραμικρή απειλή για τα σύνορα και την ασφάλεια του ρωσικού κράτους. Αυτή είναι η πρακτική όλων των Ναυτικών Δυνάμεων του κόσμου - να βρίσκονται όπου ανεβαίνει το επίπεδο έντασης»,  τόνισε ο Τσιρκόφ.
 
Κρίσιμο ρόλο θα παίξει το Αιγαίο και τα τρία ρωσικά αγκυροβόλια βόρεια της Αστυπάλαιας, νοτιοανατολολικά της Λήμνου και ένα τρίτο στο καντρικό Αιγαίο.Τα αγκυροβόλια αυτά (σημεία στο αιγαίο που ο βυθός σχηματίζει "πάγκους" και διευκολύνεται η στάθμευση των πλοίων) έχουν παραχωρηθεί από την Ελλάδα στην Ρωσία βάσει διακρατικών συμφωνιών.

 

Οταν θα έχουν αναπτυχθεί και τα 15 πλοία η Ρωσία θα έχει μόνιμη ναυτική δύναμη στο Αιγαίο από τουλάχιστον τρία πλοία, ενώ επίσης θα ναυλοχεί μόνιμη ναυτική δύναμη και στην Κύπρο μετά την σχετική συμφωνία που έχει επιτευχθεί για τον ανεφοδιασμό των πλοίων στο λιμάνι της Λεμεσού.

 

Μαζί με την βάση στην Ταρτούς της Συρίας οι δύο παραπάνω "βάσεις" θα αποτελέσουν τα εφαλτήρια του ρωσικού στόλου όχι μόνο στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

Αυτό που φαίνεται από την άμεση ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων, είναι ότι η Ρωσία φαίνεται αποφασισμένη να μην αφήσει την Συρία στην "μοίρα" της. Το "όχι" στο Συμβούλιο Ασφαλείας, θέλει να το κάνει σαφές με την παρουσία του στόλου της στην Ανατολική Μεσόγειο.



*Στο Αιγαίο, η σταδιακή επιστροφή των Ρώσων έχει σηματοδοτηθεί από την περσινή άφιξη της ναυαρχίδας του στόλου βόρειας θάλασσας «Ναύαρχος Κουζνετσόφ», η οποία «ζήτησε από την ΥΠΑ άδεια για τη δέσμευση του FIR προκειμένου να πραγματοποιηθούν αεροναυτικές ασκήσεις, φτάνοντας μέχρι τα νότια της Κρήτης (…) Επιπλέον, άριστα πληροφορημένοι κύκλοι στην Ελλάδα υποστήριζαν ότι "οι Ρώσοι πάντοτε έχουν στο μυαλό τους τη δημιουργία ναυτικών βάσεων στο Αιγαίο και κυρίως στο βόρειο Αιγαίο, στη Λέσβο, στην Αλεξανδρούπολη και στην Καβάλα", προχωρώντας ακόμα περισσότερο και κάνοντας λόγο για σχέδιο μελλοντικής δημιουργίας ναυτικής βάσης της Ρωσίας στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στο φυσικό λιμάνι Σίγρι της Λέσβου, το οποίο είχε ενταχθεί στα σχέδια του ΝΑΤΟ σχετικά με τη δημιουργία ναυτικής βάσης πριν από αρκετές δεκαετίες»



ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ; ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ