ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Η πασοκική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ, κρύβεται επιμελώς απο τά ΜΜΕ,προάγγελος της μεγάλης συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.

Έχει προ πολλού καταπέσει η δήθεν αντιμνημονιακή και δήθεν αντισυστημικοί μουτσούνα που καιρό φορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με την αγαστή συνεργασία των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, που κρύβανε τις κωλοτούμπες του συνονθυλεύματος της αριστεράς

Μέχρι και οι φωτογραφίες των σκληρότερων λαμογιών του συνδικαλισμού παρέα με μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έγιναν θέμα στις ειδήσεις, στην προσπάθεια του καθεστώτος να συντηρήσει την εικόνα του Τσίπρα και της αριστεράς ως δήθεν αντισυστημικής, ώστε να μην τσινήσει, όντας αιφνιδιασμένος, ο κοσμάκης όταν έρθει η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως ώστε αυτή η συγκυβέρνηση να λάβει ψήφο και συστημική και αντισυστημική.

Σε αυτά τα πλαίσια οι ειδήσεις που αφορούν την πασοκική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ είναι από σπάνιες έως μηδαμινές, αφού φροντίζουν τα ΜΜΕ να μην τις δείχνουν. 

Μία τέτοια είδηση είναι και η συνέντευξη του «φρούραρχου» και φίλου του Μεϊμαράκη, Δραγασάκη, στον γνωστό υβριστή της Χρυσής Αυγής, Κούλογλου.

Στην συνέντευξη αυτή ο Δραγασάκης «ρίχνει τις μάσκες», όταν στην ερώτηση περί των «πασοκογενών» στελεχών που έχουν πλημμυρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, απαντά:  

«σε ό,τι αφορά τον κόσμο που προσεγγίζει ή και εντάσσεται στον ΣΥΡΙΖΑ, προερχόμενος από τον ευρύτερο σοσιαλιστικό ή προοδευτικό χώρο, για εμάς αποτελεί ισότιμο και οργανικό τμήμα του νέου ΣΥΡΙΖΑ που δημιουργούμε.»

Δηλαδή, για να ξεφύγουμε από την ξύλινη γλώσσα των πολιτικάντηδων και να το μεταφράσουμε σε απλά ελληνικά, ο Δραγασάκης μας προαναγγέλλει, ουσιαστικά, την στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ. Το να αποτελούν οι πασόκοι, στιλ Φωτόπουλου, «ισότιμο» και «οργανικό» τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει ότι, με βάση την δημοκρατική αρχή της πλειοψηφίας, θα μπορούν να αποφασίζουν τις ίδιες τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όταν γίνουν πλειοψηφία.

Όπερ μεθερμηνευόμενο σε κάποια φάση, πιθανόν μετά την συγκρότηση της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, το τότε συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει με ψήφο του συνεδρίου τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τότε το δίπολο τραγέλαφος καταγγελίας – επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου που γράφει σήμερα, θα γίνει μόνο επαναδιαπραγμάτευση και τότε ο Τσίπρας θα αρχίσει να μιλάει για την «ευθύνη της αριστεράς», όπως ακριβώς έκανε και ο Κουβέλης μέχρι πριν λίγο καιρό.


Σήμερα σε συνέντευξη του στο καθεστωτικό «Βήμα», στην φυλλάδα που ποτέ δεν έχει μιλήσει για την Χρυσή Αυγή, πέραν του να συκοφαντήσει και να βρίσει, ο Δραγασάκης επιβεβαιώνει τις πρότερες δηλώσεις του. 
Αυτό, βέβαια, με σκοπό να ενημερώσει τον καθεστωτικό τύπο για τις αγαθές, για το σύστημα, προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Να βεβαιώσει, δηλαδή, τον Ψυχάρη ότι ο υιός του, που είναι βουλευτής της ΝΔ, θα έχει μία καλή συγκατοίκηση στην μελλοντική συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεκινά την συνέντευξη του, ο Δραγασάκης, ακυρώνοντας ουσιαστικά την γελοιογραφία που ψήφισε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ως πρόγραμμά κάνοντας λόγο για μη επιδίωξη του για «αναβίωση της πολιτικής των ελλειμμάτων». Ενώ μετά σπεύδει να διευκρινίσει, λέγοντας: «Δεν υπάρχουν εύκολες ούτε ανώδυνες λύσεις. 
Το ζητούμενο στις συνθήκες αυτές δεν είναι ούτε η παθητική αναμονή ούτε ο μαξιμαλισμός των στόχων αλλά η χάραξη εκείνης της στρατηγικής που θα μας επιτρέψει να οικοδομήσουμε τις αναγκαίες συμμαχίες, να αλλάξουμε τους συσχετισμούς και να απαλλαγούμε τελικά από την παγίδα του χρέους και τη θηλιά της εξάρτησης».

Κοινώς αυτό που λέει ο Δραγασάκης είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προβεί σε συμβιβασμούς, πετώντας στα σκουπίδια τους «μαξιμαλιστικούς στόχους», όπως η καταγγελία του μνημονίου, στην προσπάθεια να οικοδομηθούν οι «αναγκαίες συμμαχίες» με την ΝΔ και να προχωρήσει η νέα συγκυβέρνηση του μνημονίου ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ανάμεσα σε ΝΔ και στους «πασοκογενείς».

Πριν τις προηγούμενες διπλές εκλογές υπήρχε ένα σύνθημα που έλεγε ότι «ψηφίζοντας ΝΔ παίρνεις το ΠΑΣΟΚ δώρο», το οποίο και επιβεβαιώθηκε πλήρως με την συνεργασία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε δύο διαφορετικές συγκυβερνήσεις. 

Τώρα το σύνθημα που θα επιβεβαιωθεί μετά τις εκλογές είναι «ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ, ξαναζωντανεύεις το ΠΑΣΟΚ». Και μάλιστα το κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που απαρτίζεται από λαμόγια συνδικαλιστές και κρατικοδίαιτους τενόρους της πολιτικής. 
























NA ΓΙΑΤΙ 
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ