ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Η επανάσταση της 30ης Ιουνίου- εκδίκηση για τη δολοφονία του Ανουάρ Σαντάτ

Κόρη Σαντάτ:Οι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου, ήταν πιστές στο λαό της Αιγύπτου, και όχι στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως πολλοί προσπαθούν να τις κατηγορήσουν.

Αμέσως μετά ,ανέλαβε ο μέχρι χθές Πρόεδρος της, Χόσνι Μουμπάρακ!

Αλήθεια,πως έφτασε το 1981 να αναλάβει τη Προεδρία της Αιγύπυου ο μέχρι και χθές Πρόεδρός της,Χόσνι Μουμπάρακ;

Όλα ξεκίνησαν σιγα σιγα το 1977,όταν ο τότε Πρόεδρος της Αιγύπτου Ανουάρ Αλ Σαντάτ, μεγάλη προσωπικότητα,παγκοσμίου εμβέλειας, σε μια ομιλία του στο Κοινοβούλιο της Αιγύπτου, δηλώνει ότι είναι έτοιμος να μιλήσει παντού, ακόμα και στο Κοινοβούλιο του Ισραήλ, προκειμένου να ξεκινήσει η ειρηνευτική διαδικασία.

Η απάντηση έρχεται από την Κνεσέτ, που τον καλεί να μιλήσει στα μέλη της. Στην ιστορική ομιλία του το Νοέμβριο του 1977 ενώπιον της Βουλής του Ισραήλ, ο Ανουάρ Σαντάτ διατυπώνει την απόφασή του να διαπραγματευθεί τους όρους ειρήνευσης με τους Ισραηλινούς.

Η ομιλία αυτή οδήγησε στις συνομιλίες και τη συμφωνία του Καμπ Ντέιβιντ, όπου συναντήθηκαν και συνυπέγραψαν την ειρήνη ο Ανουάρ Σαντάτ από την Αίγυπτο, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μεναχέμ Μπέγκιν και ο τότε πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζίμι Κάρτερ.

Γι' αυτή του την πολιτική, ο Σαντάτ τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Στις 6 Οκτωβρίου 1981, ενώ συμμετείχε σε μια στρατιωτική εκδήλωση για τη Διώρυγα του Σουέζ, ο Ανουάρ Σαντάτ δολοφονήθηκε από μια ομάδα μουσουλμάνων φανατικών, που ήθελαν να σκοτώσουν τον «προδότη» που συμφιλιώθηκε με το Ισραήλ!

Ο Μουμπάρακ διακρίνεται να κάθεται δίπλα στον τότε Αιγύπτιο πρόεδρο Ανουάρ Σαντάτ.

Ο Σαντάτ έπεσε νεκρός και ο Μουμπάρακ έγινε Πρόεδρος της Αιγύπτου.





SADAT KILL






 «Πόλεμος του Γιομ Κιπούρ»

http://wwwaimos.blogspot.gr/2012/11/blog-post_11.html


Οι διαμαρτυρίες κατά του προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μούρσι, έχουν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό.

Αντί να περιέχουν βίαιες επιθέσεις εναντίον των ισλαμιστών, οι τόνοι που παρουσιάζονται στα πανό και στα συνθήματα καθώς και οι εκκλήσεις του λαού στην πλατεία Ταχρίρ, ομιλούν για παν-αραβισμό, εθνικισμό, σοσιαλισμό και έχουν έναν ξενοφοβικό χαρακτήρα.

Τα συνθήματα αυτά έχουν να εμφανισθούν από την εποχή του Κεμάλ Αμπντούλ Νάσσερ, πριν από μισό αιώνα.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα που κυριαρχεί στην Αίγυπτο και στρέφεται κατά της εξέγερσης, ίσως βρεθεί αντιμέτωπη με μια νέα νέο-αραβική εθνικιστική εξέγερση. Πρόκειται για μια στροφή στην Αίγυπτο, στην εποχή του Νασσερισμού.

Χαρακτηριστικό αυτής της εθνικιστικής τάσης είναι και το ισχυρό αντι-αμερικανικό αίσθημα στις διαδηλώσεις.


Στο Κάιρο, με αφίσες της φωτογραφίας της Πρέσβειρας των ΗΠΑ, Anne Patterson,  την επικρίνουν ότι προσπαθεί να υπερασπισθεί την «Μουσουλμανική Αδελφότητα».
Στροφή προς τον εθνικισμό στην Αίγυπτο?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ