ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Die Welt : Οι Έλληνες πρέπει να παγώσουν το χειμώνα

 Die WeltΧωρίς πετρέλαιο θέρμανσης - Οι Έλληνες πρέπει να παγώσουν το χειμώνα

 
 

Στην Ελλάδα, οι άνθρωποι υποφέρουν από το κρύο: Λίγοι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν οικονομικά τα ακριβά καύσιμα. Όποιος μπορεί, εγκαταλείπει τη χώρα. Στην κρίση παγώνουν κυρίως, οι συνταξιούχοι", τονίζει η γερμανική Welt.

Δεν είναι μόνο αυτοί που πρέπει να κάνουν οικονομίες στο σπίτι τους επειδή αλλιώς δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να ανοίξουν τη θέρμανση είτε μοιράζοντας το εισόδημα κατά το ήμισυ είτε χωρίς να έχουν κάποιο εισόδημα.

Υπάρχουν πολλοί ακόμα που δε θα ζεσταθούν γιατί ενώ θα μπορούσαν να πληρώσουν τη δική τους θέρμανση, ζουν σε πολυκατοικίες στις μεγάλες πόλεις όπου οι ιδιοκτήτες αυτό το χειμώνα δεν μπορούν να πληρώσουν για να αγοράσουν το πετρέλαιο θέρμανσης.


Δεν είναι μόνο το πετρέλαιο. Κανείς δεν πληρώνει τα περισσότερα από τα υπόλοιπα κοινόχρηστα, όπως το ηλεκτρικό για το κλιμακοστάσιο. Αυτά συχνά φορτώνονται από τον έναν ενοικιαστή στον άλλο, οδηγώντας σε κωμικοτραγικές σκηνές.
 
'Στο σπίτι μας όλοι κρύβονται όταν πρόκειται να μαζέψουν τα κοινόχρηστα', λέει Δήμητρα Μουτζούρη, η οποία, επίσης, συνεργάζεται με τη Welt. 'Κλείνουν την τηλεόραση και το φως και παραμένουν εντελώς σιωπηλοί έως ότου περάσει ο κίνδυνος'.
Υπάρχει μέχρι κι ως αστείο στο Facebook. 'Σσσσς! Ακίνητοι. Σβήστε το φως! Μην αναπνέετε', έλεγε ένα status update φίλης της. Και μετά από λίγο, 'Εντάξει, έχει φύγει'. Το γεγονός ότι αφορούσε τον άνθρωπο που μάζευε τα κοινόχρηστα δε χρειαζόταν καν να ειπωθεί, όλοι το ήξεραν".
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ