ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Γ. Μανώλης: Να πει «όχι» στα μέτρα ο κ. Σαμαράς «Ας μας αφήσουν να διαλέξουμε τον τρόπο που θα πεθάνουμε»

Γ. Μανώλης: Να πει «όχι» στα μέτρα ο κ. Σαμαράς

«Ας μας αφήσουν να διαλέξουμε τον τρόπο που θα πεθάνουμε»



Ο Γ. Μανώλης σε παλαιότερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ



Αναταράξεις στο εσωτερικό της ΝΔ έχει προκαλέσει η διαφαινόμενη συμφωνία του Αντώνη Σαμαρά στα επώδυνα μέτρα που περιλαμβάνει το μίνι Μνημόνιο και κυρίως στη μείωση κατά 22% στον κατώτερο μισθό και στην περικοπή κατά 15% μεσοσταθμικά στις επικουρικές συντάξεις.

Την ώρα που ο πρόεδρος της ΝΔ θα δίνει την επίσημη απάντησή του στο πακέτο των μέτρων κατά τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό, στο Περιστέρι θα πραγματοποιείται εκδήλωση στελεχών του κόμματος που διαφωνούν με την υιοθέτηση των απαιτήσεων της τρόικας, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση που θα τηρήσουν στο εξής.

Το μίνι Μνημόνιο θα εισαχθεί προς συζήτηση στη Βουλή με διαδικασίες εξπρές και αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία το βράδυ της Κυριακής. Ήδη, και από πλευράς ΠαΣοΚ, βουλευτές έχουν προειδοποιήσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τα μέτρα.

Σε αυτό το κλίμα, ένας από τους βασικούς εκφραστές της άποψης για καταψήφιση των μέτρων, ο γραμματέας συνδικαλιστικού της ΝΔ Γιάννης Μανώλης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τετάρτης, ζήτησε μετ' επιτάσεως από τον Αντώνη Σαμαρά να πει «όχι» στα μέτρα.

«Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε όλα αυτά για τα οποία παλέψαμε μέχρι τώρα. Θεωρούμε ότι αυτά τα μέτρα, αν ψηφιστούν, θα βυθίσουν τη χώρα σε μεγαλύτερη ύφεση. Να πούμε ''όχι'' στα μέτρα που βυθίζουν στην ύφεση και να πούμε ''ναι'' σε άλλα μέτρα» επισήμανε ο κ. Μανώλης.

Σύμφωνα με την άποψή του, το δίλημμα «ή αυτά τα μέτρα ή χρεοκοπία και δραχμή» είναι τρομοκρατικά. «Μην τρομοκρατείτε τον κόσμο. Διαφορετικά δεν θα φτωχύνουμε; Καλύτερα φτωχοί με αξιοπρέπεια, παρά εξευτελισμένοι. Ας μας αφήσουν να διαλέξουμε τον τρόπο που θα πεθάνουμε» είπε.

Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι ούτως ή άλλως τα χρήματα που δίνουν οι δανειστές είναι για να ξεπληρωθεί το χρέος κι όχι για να ζήσουν οι Έλληνες. Ο ίδιος αντιπρότεινε τη λήψη μέτρων που θα επιτρέπουν την ανάπτυξη της οικονομίας και κατ' επέκταση την αποπληρωμή του χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ