ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Forbes: Οι πλούσιοι Έλληνες αγαπούν τη χώρα τους, αλλά όχι το κράτος τους


 
 
«Γιατί δεν πληρώνουν φόρους οι πλούσιοι Έλληνες;», αναρωτιέται το αμερικανικό περιοδικό Forbes. Όπως εξηγεί το περιοδικό, όποιος έχει κάνει έστω και μία βόλτα στην Αθήνα, δεν μπορεί παρά να έχει δει τα κτίρια που άφησαν πίσω τους οι μεγάλοι ευεργέτες του ελληνικού κράτους: Το Ζάππειο Μέγαρο, το Μουσείο Μπενάκη, το Ωνάσειο Νοσοκομείο, το Νοσοκομείο Αμαλίας Φλέμινγκ και το Αρσάκειο.
Όμως, βλέποντας τις ειδήσεις της κρίσης, κανείς θα κατέληγε σε ένα διαφορετικό συμπέρασμα: Οι πλούσιοι Έλληνες δεν κάνουν το χρέος τους απέναντι στο κράτος. «Προφανώς, οι πλούσιοι Έλληνες αγαπούν τη χώρα τους, αλλά όχι το κράτος τους», διαπιστώνει το Forbes.
Και όπως λέει, υπάρχει μια καλή εξήγηση για αυτό. Το σύγχρονο ελληνικό κράτος έχει καταληφθεί από πολιτικούς καριέρας, γραφειοκράτες και διεφθαρμένους επικεφαλής συνδικάτων, που έχουν καλλιεργήσει ένα ημι-Σοβιετικό, ημι-Λατινικό οικονομικό μοντέλο, το οποίο βρίσκεται στη ρίζα των οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας.
 
Όπως στην πρώην Σοβιετική Ένωση, το κράτος έχει ευρύτατη παρουσία στον επιχειρηματικό τομέα και στις επαγγελματικές ζωές των Ελλήνων. Είναι ιδιοκτήτης, μάνατζερ, επιχειρηματίας, χρηματοδότης και επόπτης. Κρατά μη αποδοτικές επιχειρήσεις ζωντανές. Προσφέρει δουλειές σε εκατοντάδες χιλιάδες. Αποφασίζει ποιος θα μπει σε ποιες δουλειές και για πόσο. Και ποιος θα πάρει σύνταξη, σε ποια ηλικία και πόσα λεφτά.
 
Όπως στη Λατινική Αμερική, η Ελλάδα διοικείται από άδικα και διεφθαρμένα καθεστώτα που αποτυγχάνουν να προστατεύσουν τις επιχειρήσεις και τις δημόσιες ζωές των πολιτών της από τις αριστερές μειονότητες που βασιλεύουν στους δρόμους.
Μετά από όλα αυτά, κανείς καταλαβαίνει γιατί οι εύποροι Έλληνες δεν θέλουν να δώσουν τα χρήματά τους στην κυβέρνηση, διαπιστώνει το Forbes. Και όπως λέει, προτιμούν να στήνουν μόνοι τους, τους δικούς τους φιλανθρωπικούς οργανισμούς.
«Ο οικονομικός πατριωτισμός δεν σχετίζεται με τη διευκόλυνση των φιλοδοξιών των πολιτικών και των προσδοκιών των γραφειοκρατών της κυβέρνησης για μεγαλύτερο κράτος.
 
Έχει να κάνει με τη στήριξη προγραμμάτων και υπηρεσιών που προωθούν το κοινό καλό», καταλήγει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ