ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

‘’Στο ίδιο έργο θεατές’’Αόριστη μελλοντική ελπιδολογία .!

Αυτή την παράσταση την βλέπουμε αναλλοίωτη από τον Μάιο του 2010, όταν έγινε από την κυβέρνηση του Τζέφρυ η προσφυγή στο ΔΝΤ και υπεγράφη το πρώτο μνημόνιο. Όλες οι συμφωνίες που υπεγράφησαν από τότε βασιζόντουσαν στο αναίσχυντο ψέμμα, την αδιέξοδη (και ανέξοδη) και αόριστη μελλοντική ελπιδολογία. 

Ας θυμηθούμε χαρακτηριστικά όταν ο Γιωργάκης μαζί με τον Βενιζέλο, ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Παπακωνσταντίνου, πανηγύριζαν με στόμφο ότι πέτυχαν την μεγαλύτερη διαγραφή χρέους στην Ιστορία των κρατών και συνήψαν την μεγαλύτερη δανειακή σύμβαση στην Ελληνική Ιστορία. 

Φυσικά, η ροή του χρόνου απέδειξε την ανεδαφικότητα των λεγομένων αυτών, αφού σε λιγότερο από έναν χρόνο και αφού, στο μεταξύ, το χρέος εκτινάχθηκε αντί να μειωθεί  και είχαμε νέα μέτρα. 

Σαν την κινούμενη άμμο, η εφαρμογή του Μνημονίου τσακίζει κάθε ίχνος εθνικής ανεξαρτησίας και κοινωνικής ευημερίας. Όσο περισσότερο εφαρμόζεται στην πράξη, τόσο περισσότερο βυθίζεται η Πατρίδα και ο Λαός στην εξάρτηση από τους διεθνείς τοκογλύφους, την εθνική υποτέλεια, την εξαθλίωση, την ανεργία, την απόγνωση.
 
Η καταγγελία του Μνημονίου, δυστυχώς αλλά ξεκάθαρα, δίχως μεμψιμοιρίες και πολιτικάντικους τακτικισμούς, αποτελεί την μόνη -σκληρή αλλά απαραίτητη- απάντηση προοπτικής, προκειμένου να μπορέσει κάποια στιγμή η Χώρα να αναγεννηθεί μέσα από τα ερείπια, τα οποία δημιούργησε το μεταπολιτευτικό κατεστημένο.
 
Έχει, λοιπόν, ενδιαφέρον να δούμε ποια είναι η πραγματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από την καταγγελία του Μνημονίου. Οι άνθρωποι, προφανώς εμπνευσμένοι και επηρεασμένοι από την απέλπιδα προσπάθειά τους να γίνουν το νέο ΠΑΣΟΚ, από την μια τάζουν ‘’λαγούς με πετραχήλια’’ και από την άλλη αναιρούν τις υποσχέσεις τους με διαφορετικές τοποθετήσεις.
 
Ένα, από τα πολλά, χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και τα όσα είπε ο κ.  Τσίπρας μιλώντας στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, όπου υποστήριξε ότι θα επαναφέρει τους μισθούς και τις συντάξεις ‘’μ’ έναν νόμο και ένα άρθρο’’, όπως χαρακτηριστικά είπε.
-Αντιθέτως, ο εκπρόσωπος τύπου, Σκουρλέτης, τα γύρισε, μιλώντας ‘’σε ένα βάθος χρόνου’’. Είναι ολοφάνερο, από την καθημερινή τακτική του, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια αδίστακτη πολιτικάντικη κλίκα, ‘’λιγουριών της εξουσίας’’

Η τοποθέτησή του στην αξιωματική αντιπολίτευση τον εξανάγκασαν ‘’να κόψει ταχύτητα’’ και να προσαρμοστεί στην αναμονή του ως εναλλακτικός πόλος άσκησης της εξουσίας προς όφελος του καθεστώτος. Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να καλλιεργεί στον απεγνωσμένο κόσμο ένα είδος ψεύτικης ελπίδας, που παραπέμπει στο τελευταίο κακό, το οποίο βγήκε από το κουτί της Πανδώρας. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τις 12 συνιστώσες και τις δεκάδες (αν όχι εκατοντάδες) διαφορετικές απόψεις πάνω σε καίρια ζητήματα. Ένα μόρφωμα, στο οποίο συστεγάζονται μαοϊκοί, τροτσκιστές, ευρωκομμουνιστές, αριστερό ρεύμα, πασοκογενείς και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους. Ετερογενείς, ιδεολογικά και πολιτικά, καταστάσεις, τις οποίες όμως ενώνει το πάθος για την φιλοσυστημική διαχείριση της εξουσίας.
 
Πραγματικά λιγούρια της εξουσίας, λοιπόν, που καθημερινά αμβλύνουν τις παρελθοντολογικές τους θέσεις, προκειμένου να δείξουν στο καθεστώς ότι, σε καμιά περίπτωση, δεν αποτελούν υπαρκτό κίνδυνο γι’ αυτό. 

Πολιτικό κόμμα εκπρόσωπισης εκείνων, που ρήμαξαν και κατέστρεψαν την Χώρα, που στην περίπτωσή του η ρήση ‘’μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις’’ ταιριάζει απόλυτα...

Σήμερα, αν κάποιοι πρέπει να βγουν εκτός νόμου, σίγουρα είναι αυτοί, που ευθύνονται για την σημερινή τραγική κατάσταση της Χώρας, αυτοί, οι οποίοι εξέθρεψαν και υπέθαλψαν στις τάξεις τους κλέφτες και απατεώνες.
 
Ας μήν παγιδευτούμε  ως κοινωνία αβασάνιστα και απεγνωσμένα σε μία νέα  ψεύτικη ελπίδα που μας καλιεργούν συγχορδία των  ΜΜΕ και  που παραπέμπει στο οριστικό τέλμα της και μιάς  επείγουσας βιαστικής λύσης ως αναγκαίου κακού.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ