ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Σαν …. “συστημικός ΣΥΡΙΖΑ” μοιάζει η κυβέρνηση, με τρεις συνιστώσες, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ στην κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στην…εξουσία!









Θα το έχετε βεβαίως καταλάβετε όλοι ότι για μια ακόμα φορά η ΝΔ έκανε το ακατόρθωτο: να κατέχει δηλαδή τύποις την εξουσία και τους υπουργικούς θώκους, αλλά την χώρα να κυβερνά το “σύστημα ΠΑΣΟΚ”. 

Παλαιότερα, η εξήγηση του παραδόξου αυτού ήταν σχετικά απλή: οι νεοδημοκράτες έπαιρναν σε κάποιες εκλογές την κυβέρνηση, το σύστημα ΠΑΣΟΚ τους άρχιζε τις σφαλιάρες και τελικά συγκυβερνούσαν με την μερίδα του λέοντος να συνεχίζει να πηγαίνει στους πράσινους και στους γαλάζιους το “κάτι τι” τους για να μην γκρινιάζουν.

Σήμερα η εξήγηση είναι …ανόητη. “Δεν πρέπει να δημιουργούμε προβλήματα στον Βαγγέλη που αντιμετωπίζει εσωκομματικά προβλήματα” λένε στην κυβέρνηση. 

Και αφήνουν τους ΠΑΣΟΚους να αλωνίζουν και τον Βενιζέλο να ελέγχει ουσιαστικά το δημόσιο με το 8%.Μιλάμε δηλαδή για την απόλυτη παράνοια. Την οποία μάλιστα ο γνωστός θεωρητικός εγκέφαλος της κυβέρνησης της δίνει και ιδεολογική χροιά. “Δεν πρέπει να δυσκολεύουμε τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη“, λέει. 

Αντιθέτως, “ο στόχος μας πρέπει να είναι η ενσωμάτωση”. Τι να εννοεί άραγε; Να φτιάξουν ένα νέο γαλαζοπράσινο κόμμα; Να συσπειρωθούν σε ένα νέο κόμμα οι εναπομείναντες “συστημικοί” της πολιτικής σκηνής; Πράγμα το οποίο άλλωστε το βλέπουμε να συμβαίνει μπρός στα μάτια μας. 

Και να ήταν μόνο αυτά…. όπου και να δει κανείς βλέπει μόνο ΠΑΣΟκους …. από γενικούς γραμματείς μέχρι προέδρους και αντιπροέδρους σε κρατικούς φορείς …. τρωκτικά του ΠΑΣΟΚ που διορίστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσία από τον ΓΑΠ το 2009 με αντικειμενικό σκοπό την κουτάλα και τους διπλούς μισθούς ……… 

Ας ζητηθεί μια λίστα από το πρόεδρο και τότε θα διαπιστωθεί πόσα χρήματα δύνανται να εξοικονομηθούν από τα τρωκτικά με τους διπλούς μισθούς…….

Σαν …. “συστημικός ΣΥΡΙΖΑ” μοιάζει η κυβέρνηση, με τρεις συνιστώσες, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.

Τελικά, λέτε αυτοί οι φοβεροί ΠΑΣΟΚοι να διαχυθούν οι μισοί στην δεξιά και οι άλλοι μισοί στην αριστερά και να συνεχίσουν έτσι να μας κυβερνούν στον αιώνα τον άπαντα;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ