ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ





"ΟΙ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΛΙΒΥΗ"
ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΤΗΛΕΤΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΩΛΕΣΑΚΗ

"ΕΛΛΑΔΑ, Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ" Στο τρίτο επεισόδιο, ο Δημ Μανωλεσάκης ταξιδεύει στην Λιβύη και τις Αρχαίες Ελληνικές πόλεις και Αποικίες των Ελλήνων Κυρήνη και Απολλωνία. Ξεδιπλώνει την αλήθεια της ιστορίας του αποικισμού των Ελλήνων στην Ήπειρο και στα παράλια της Αφρικής. 
 
Ο κ. Μανωλεσάκης εδώ και τριάντα χρόνια γυρίζει τις πιο απίθανες γωνιές του πλανήτη καταγράφοντας άγνωστους Ελληνογενείς και Ελληνόφωνους με προέλευση από την αρχαιότητα εως τα χρόνια της τουρκοκρατίας, που βρίσκονται σε χώρες της Μεσογείου, Ασίας, και Νοτίου Αμερικής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ