ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ:ΤΟ FORZA NUOVA ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ (ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ)..ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ



Οι νεοφασίστες εκμεταλλεύονται την κρίση 
και βγαίνουν στους δρόμους της Ιταλίας














Από τη Ρώμη μέχρι το Παλέρμο, την Μπρέσια, το Αβελίνο, και το Μπάρι, η νεοφασιστική οργάνωση Forza Nuova βγαίνει στους δρόμους το Σάββατο διαδηλώνοντας «κατά της κρίσης», γεγονός που πυροδοτεί πολεμική και κύμα αντιδράσεων.


Οι διαδηλώσεις έχουν λάβει την απαιτούμενη έγκριση από το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών, ωστόσο ενώσεις και κινήματα της Αριστεράς, δήμαρχοι και η εβραϊκή κοινότητα απαιτούν την ανάκληση της άδειας, καταγγέλλοντας «απόπειρα εκμετάλλευσης της κρίσης για τη χειραγώγηση συνειδήσεων και άσκηση επιρροής σε όσους δεν θυμούνται τους 50 εκατ. νεκρούς του Χίτλερ και του Μουσολίνι».

Η ιταλική έκδοση της Huffington Post, τη στιγμή που στην Ισπανία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία οι φόροι που επιβάλλονται οδηγούν στους δρόμους χιλιάδες αγανακτισμένους, στην Ιταλία έρχεται να οργανώσει διαδήλωση «κατά της κρίσης» η ακροδεξιά γεμίζοντας τις πλατείες με τις γνωστές σημαίες και τα γνωστά συνθήματα -«Ιταλία, Μέλλον, Επανάσταση» είναι το σύνθημα που θα συνοδεύει τις διαδηλώσεις του Σαββάτου.

Ενώσεις και κινήματα της Αριστεράς και αντιφασιστικές οργανώσεις απαιτούν την ακύρωση της άδειας που έχει δοθεί από το υπουργείο Εσωτερικών για την πραγματοποίηση των διαδηλώσεων, ωστόσο επί του παρόντος τουλάχιστον η αρμόδια υπουργός Άννα-Μαρία Καντσελιέρι δεν έχει προβεί σε σχετική κίνηση.

Εν όψει των κινητοποιήσεων, ο δήμαρχος του Μπάρι Μικέλε Εμιλιάνο εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει: «Οι διαδηλώσεις της Forza Nuova στις 29 Σεπτεμβρίου σε πολλές πλατείες της Ιταλίας συνιστούν απαράδεκτη πρόκληση με ζητούμενο να επωφεληθεί [η ακροδεξιά οργάνωση] από την οικονομική κρίση για να χειραγωγήσει συνειδήσεις και να επηρεάσει εκείνους που δεν θυμούνται τους 50 εκατομμύρια νεκρούς του Χίτλερ και του Μουσολίνι κατά τις τελευταίες φασιστικές δικτατορίες στην Ευρώπη».

Ο δήμαρχος καταλήγει ευχόμενος να προχωρήσει η αρμόδια υπουργός στην ανάκληση της άδειας για τις διαδηλώσεις -που, όπως υπογραμμίζει, υποκινούνται μόνο από πρόθεση πρόκλησης επεισοδίων- και επισημαίνει πως πρόκειται να απευθύνει στην Άννα Μαρία Καντσελιέρι σχετική επιστολή.

Στη Ρώμη αντιδράσεις έρχονται από την ενώσεις όπως η Libera Roma (Ελεύθερη Ρώμη) που καλεί σε αντι-διαδήλωση. Το ίδιο συμβαίνει και στη Μπρέσια όπου οργανώνεται αντιφασιστικά διαδήλωση υπό το σύνθημα «Όχι στην πόλη μου».

Τις επικείμενες διαδηλώσεις καταδικάζει η εβραϊκή κοινότητα του Μιλάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ