ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΙΜΟΣ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΤΟΣ 2022, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ



Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».Δεν είναι κακό να μην αισθάνεται κανείς Έλληνας, όπως και να πιστεύει άκριτα, όπου αυτός θέλει, τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι άλλωστε το κάνουν αυτό, κακό είναι να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ανύπαρκτες γνώσεις και ψεύδη! ”Το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.”

Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Σε πλήρη ετοιμότητα το ελληνικό σύστημα αεράμυνας!




Η ενεργοποίηση του συνόλου του συστήματος αεράμυνας της χώρας διατάχθηκε σήμερα το πρωί στις 10.30, από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ. 

Σύμφωνα με πηγές σκοπός της προγραμματισμένης εκπαιδευτικής άσκησης, η οποία είναι εγκεκριμένη από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ήταν η περαιτέρω βελτίωση των χρόνων αντίδρασης του συστήματος αεράμυνας της χώρας, χωρίς μετακινήσεις μέσων. 

Στην άσκηση μετείχε το σύνολο των σταθμών αεροπορικού ελέγχου (ΣΑΕ), των κέντρων επιχειρήσεων, και των αντιαεροπορικών συστημάτων και όπλων των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Η άσκηση εντάσσεται στην υλοποίηση του σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ για τη βελτιστοποίηση της επιχειρησιακής απόδοσης και της ετοιμότητας του συστήματος αεράμυνας της χώρας με σκοπό αφενός την προσαρμογή του στα συνεχώς εξελισσόμενα δεδομένα της απειλής αλλά και την επαύξηση της επιχειρησιακής ικανότητας του προσωπικού και των μέσων.

Ήδη στη βάση των διαπιστώσεων από τις προηγούμενες ασκήσεις του τύπου έχουν ληφθεί μέτρα ώστε να αυξηθεί στο μέγιστο δυνατό ο χρόνος αντίδρασης του συστήματος σε αιφνιδιαστικές και ταχέος μεταβαλλόμενες καταστάσεις.

Σε συνδυασμό δε με την εκ νέου ενεργοποίηση της Δύναμης «Δ» στο πλαίσιο της χθεσινής άσκησης «Πυρπολητής», αποδεικνύεται ότι η φιλοσοφία του «πλεονεκτήματος σε τόπο και χρόνο» την οποία προωθεί και εφαρμόζει συστηματικά το ΓΕΕΘΑ τους τελευταίους μήνες έχει γίνει πλέον καθημερινή πραγματικότητα.

Παρά την οικονομική κρίση οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν κατορθώσει να δημιουργήσουν μία υψηλής ετοιμότητας και δυνατότητας άμεσης αντίδρασης, κατάλληλης συγκρότησης, εκπαίδευσης και εξοπλισμού «δεξαμενή» δυνάμεων, που μπορεί να επιβάλλει σε ελάχιστο χρόνο αποφασιστικό πλήγμα στον αντίπαλο όπου και όταν απαιτηθεί. 

Θα σημειώσουμε όμως ότι αυτό δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για τον οικονομικό «στραγγαλισμό» των Ενόπλων Δυνάμεων και του προσωπικού τους. 

Εξοικονόμηση σαφώς ναι, αλλά υπάρχουν όρια τα οποία σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο δεν πρέπει να ξεπεραστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ